Kjøttpai med søtpotetlokk
Denne kjøttpaien md søtpotetlokk er kanskje ikke en klassisk pai i den forstand at det verken er paibunn eller paideiglokk. Det den derimot har, er et lokk av søtpotetmos som gjør den ekstra saftig og god. Køttpaien lager seg omtrent selv etter litt kutting i starten. Lag gjerne dobbel porsjon av kjøttsausen og frys ned. Den egner seg godt i både lasagne og som pastasaus.
Denne kjøttpaien md søtpotetlokk er kanskje ikke en klassisk pai i den forstand at det verken er paibunn eller paideiglokk. Det den derimot har, er et lokk av søtpotetmos som gjør den ekstra saftig og god. Køttpaien lager seg omtrent selv etter litt kutting i starten. Lag gjerne dobbel porsjon av kjøttsausen og frys ned. Den egner seg godt i både lasagne og som pastasaus.
- 2 stykker løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 potte rosmarin
- 200 g sideflesk, eller bacon
- 800 g kjøttdeig, eller grytekjøtt
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl kjøttkraft, eventuelt vann
- 2 bokser hermetiske tomater
- 2 dl rødvin
- 1 ts havsalt
- 1 ts pepper
- 1 ts sukker, eller honning
- 0.5 ts kanel
- 1 stk fennikel
- 4 stilker stangselleri
- 4 stykker gulrot
- 1 stk persillerot
- 3 stykker søtpotet, middels størrelse
- 2 stykker løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 potte rosmarin
- 200 g sideflesk, eller bacon
- 800 g kjøttdeig, eller grytekjøtt
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl kjøttkraft, eventuelt vann
- 2 bokser hermetiske tomater
- 2 dl rødvin
- 1 ts havsalt
- 1 ts pepper
- 1 ts sukker, eller honning
- 0.5 ts kanel
- 1 stk fennikel
- 4 stilker stangselleri
- 4 stykker gulrot
- 1 stk persillerot
- 3 stykker søtpotet, middels størrelse
