Til hovedinnhold

Potet i form med skinke og grønnsaker

25 min

- Mat i ildfast form er veldig lettvint. Ofte tar vi bare rester fra kjøleskapet og baker med litt olivenolje eller fløte. Denne varianten er perfekt som et deilig kveldsmåltid etter trening. Eller, som første gang vi lagde denne varianten, nemlig etter å ha sett en god landskamp på TV, skriver Mette Møller, mor til fotballproff Mats Møller Dæhlie og kokebokforfatter. 

Server eventuelt med litt gresk yoghurt og små sylteagurker til.

Tips: Bruk 2 gode wienerpølser i små biter i stedet for skinke. Du kan også prøve grønnkål i stedet for spinat.

Oppskrift og foto er hentet fra boken «Fotballmat» av Mette Møller.

Lagret av 1291 brukere
Potet i form med skinke og grønnsaker

- Mat i ildfast form er veldig lettvint. Ofte tar vi bare rester fra kjøleskapet og baker med litt olivenolje eller fløte. Denne varianten er perfekt som et deilig kveldsmåltid etter trening. Eller, som første gang vi lagde denne varianten, nemlig etter å ha sett en god landskamp på TV, skriver Mette Møller, mor til fotballproff Mats Møller Dæhlie og kokebokforfatter. 

Server eventuelt med litt gresk yoghurt og små sylteagurker til.

Tips: Bruk 2 gode wienerpølser i små biter i stedet for skinke. Du kan også prøve grønnkål i stedet for spinat.

Oppskrift og foto er hentet fra boken «Fotballmat» av Mette Møller.

Lagret av 1291 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 5 stk poteter
  • 0.5 stk rødløk, i skiver
  • 2 ss olivenolje
  • maldonsalt
  • 4 stk vårløk, hakket
  • 3 håndfull spinat
  • 1 håndfull kokt skinke, eller røkt, i småbiter
  • 0.5 ts cayennepepper
  • 2 ss smør
  • revet ost

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stk poteter
  • 0.5 stk rødløk, i skiver
  • 2 ss olivenolje
  • maldonsalt
  • 4 stk vårløk, hakket
  • 3 håndfull spinat
  • 1 håndfull kokt skinke, eller røkt, i småbiter
  • 0.5 ts cayennepepper
  • 2 ss smør
  • revet ost
Skjær potetene i tynne skiver, jo tynnere, jo raskere blir de ferdige. Legg dem i en ildfast form sammen med rødløken, og vend inn olivenolje og et dryss salt.
Stek i ovn ved 190 grader i 15 minutter. Ta formen ut og vend litt på blandingen halvveis i stekingen. Vend da også inn vårløken.
Etter de 15 minuttene har gått vender du inn spinat og røkt eller kokt skinke. Strø over litt cayennepepper og tilsett godt smør i klatter. Stek videre i 4-5 minutter.
Ta formen ut og rør om nok en gang. Strø over ost. Jarslberg og Gruyère er veldig godt på. Sett formen inn i ovnen og stek til osten er smeltet.
Nyt den varme potetretten som den er eller server med litt gresh yoghurt og gode, små sylteagurker.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær potetene i tynne skiver, jo tynnere, jo raskere blir de ferdige. Legg dem i en ildfast form sammen med rødløken, og vend inn olivenolje og et dryss salt.
Stek i ovn ved 190 grader i 15 minutter. Ta formen ut og vend litt på blandingen halvveis i stekingen. Vend da også inn vårløken.
Etter de 15 minuttene har gått vender du inn spinat og røkt eller kokt skinke. Strø over litt cayennepepper og tilsett godt smør i klatter. Stek videre i 4-5 minutter.
Ta formen ut og rør om nok en gang. Strø over ost. Jarslberg og Gruyère er veldig godt på. Sett formen inn i ovnen og stek til osten er smeltet.
Nyt den varme potetretten som den er eller server med litt gresh yoghurt og gode, små sylteagurker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?