Makaronigrateng med blomkål
45 min
Makaronigrateng med blomkål er en god middag laget av enkle og rimelige ingredienser. Med stekt blomkål gjør du enkelt denne gratengen litt ekstra spennende.
2083 har lagret denne
Makaronigrateng med blomkål er en god middag laget av enkle og rimelige ingredienser. Med stekt blomkål gjør du enkelt denne gratengen litt ekstra spennende.
2083 har lagret denne
Ingredienser
2
porsjoner
- 200 g makaroni
- 1 stk blomkål
- 2.5 dl melk
- 2.5 dl fløte
- 150 g revet ost
- 1 dl brød, smuler
- 1 ss smør, i små biter. evt. olivenolje
- 2 ts timian, frisk (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g makaroni
- 1 stk blomkål
- 2.5 dl melk
- 2.5 dl fløte
- 150 g revet ost
- 1 dl brød, smuler
- 1 ss smør, i små biter. evt. olivenolje
- 2 ts timian, frisk (kan sløyfes)
Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg.
Rens og del blomkålen i små buketter. Bruk en stor og varm stekepanne. Stek blomkålbukettene raskt i litt smør.
Hell over melk og fløte. Krydre med salt og pepper og bland inn den kokte makaronien og osten.
Hell alt over i en mellomstor ildfast form. Dryss over brødsmuler blandet med timian og fordel smørbitene over til slutt.
Bak gratengen i ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller til overflaten er pent gyllen.

Bon appetit!
Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg.
Rens og del blomkålen i små buketter. Bruk en stor og varm stekepanne. Stek blomkålbukettene raskt i litt smør.
Hell over melk og fløte. Krydre med salt og pepper og bland inn den kokte makaronien og osten.
Hell alt over i en mellomstor ildfast form. Dryss over brødsmuler blandet med timian og fordel smørbitene over til slutt.
Bak gratengen i ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller til overflaten er pent gyllen.