Shepherd's pie
Shepherd's pie med krydret kjøttdeig dekket av digg potetmos er enkel og perfekt kosemiddag. Det er godt, mettende og veldig lett å lage.
Du trenger omtrent en halvtime til å lage denne retten, pluss en knapp halvtime steking i ovnen. Lag kjøttfyllet mens potetene koker. Legg alt i en ildfast form og stek i ovnen for å få en fin gyllen skorpe på potetmosen.
Oppskrift av matblogger Ingrid Victoria Huseby.
Shepherd's pie med krydret kjøttdeig dekket av digg potetmos er enkel og perfekt kosemiddag. Det er godt, mettende og veldig lett å lage.
Du trenger omtrent en halvtime til å lage denne retten, pluss en knapp halvtime steking i ovnen. Lag kjøttfyllet mens potetene koker. Legg alt i en ildfast form og stek i ovnen for å få en fin gyllen skorpe på potetmosen.
Oppskrift av matblogger Ingrid Victoria Huseby.
Ingredienser
Fyll
- 400 g kjøttdeig av svin, lam eller storfe
- 1 stk løk, opphakket
- 2 stykker vårløk, i skiver
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrøtter, i terninger
- 1 stk paprika, i biter
- rosmarin
- salt
- pepper
Tomatsaus
- 1 boks hermetiske tomater
- 4 ss tomatpuré
- 2 håndfull basilikum, fersk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Potetmos
- 7 stykker poteter, middelsstore
- 1.5 ss smør
- 2 dl melk
- revet ost, eller parmesan
Slik gjør du:
Fyll
- 400 g kjøttdeig av svin, lam eller storfe
- 1 stk løk, opphakket
- 2 stykker vårløk, i skiver
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrøtter, i terninger
- 1 stk paprika, i biter
- rosmarin
- salt
- pepper
Tomatsaus
- 1 boks hermetiske tomater
- 4 ss tomatpuré
- 2 håndfull basilikum, fersk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Potetmos
- 7 stykker poteter, middelsstore
- 1.5 ss smør
- 2 dl melk
- revet ost, eller parmesan
