Fiskegrateng med makaroni
Fiskegrateng er kanskje en litt glemt rett, og også noe mange tror det tar fryktelig lang tid å lage. Det tar faktisk omtrent like lang tid som å varme opp en frossen fra butikken, men smaken blir en helt annen!
Det aller beste er å bruke fersk torsk eller skrei i denne oppskriften. Da får du store fine fiskeflak i gratengen, i steden for de små fibrene du får av frossen torsk i blokk. Du kan imidlertid bruke det du har tilgjengelig. Hvis du vil bruke rå fisk i gratengen, må du beregne ti minutter ekstra steketid.
Fiskegrateng er kanskje en litt glemt rett, og også noe mange tror det tar fryktelig lang tid å lage. Det tar faktisk omtrent like lang tid som å varme opp en frossen fra butikken, men smaken blir en helt annen!
Det aller beste er å bruke fersk torsk eller skrei i denne oppskriften. Da får du store fine fiskeflak i gratengen, i steden for de små fibrene du får av frossen torsk i blokk. Du kan imidlertid bruke det du har tilgjengelig. Hvis du vil bruke rå fisk i gratengen, må du beregne ti minutter ekstra steketid.
Ingredienser
- 4 dl makaroni, fullkorn
- 600 g torsk
- 50 g smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk, 4-5
- 0.5 ts muskatnøtt, malt
- sitronsaft, av en kvart sitron
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 stykker egg
- 2 dl gulost, revet
- persille
- gressløk
- olje, til smøring av formen
- 1 dl strøkavring, eller griljermel
Slik gjør du:
- 4 dl makaroni, fullkorn
- 600 g torsk
- 50 g smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk, 4-5
- 0.5 ts muskatnøtt, malt
- sitronsaft, av en kvart sitron
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 stykker egg
- 2 dl gulost, revet
- persille
- gressløk
- olje, til smøring av formen
- 1 dl strøkavring, eller griljermel
