rask

Hjemmelaget eplemos

25 min
152 har lagret denne
eplemos i hvit bolle
152 har lagret denne
1
porsjoner
  • 10 stk eple
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eplemost, eller vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 bit kanelstang
Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 stk eple
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eplemost, eller vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 bit kanelstang
Rens og skjær eplene i jevne biter.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
Ha eplebitene, sukker, eplemost, vaniljestang, vaniljefrø og kanel over i en kasserolle. Kok opp, og la det småkoke til eplebitene er helt møre og det meste av væsken har fordampet. Pass på mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Rør om av og til for å unngå at det fester seg i bunnen. Avkjøl.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær eplene i jevne biter.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
Ha eplebitene, sukker, eplemost, vaniljestang, vaniljefrø og kanel over i en kasserolle. Kok opp, og la det småkoke til eplebitene er helt møre og det meste av væsken har fordampet. Pass på mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Rør om av og til for å unngå at det fester seg i bunnen. Avkjøl.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?