Tykk eplemos passer utmerket som fyll i bakst for å få syrlig og god eplesmak. Eplemos kan også brukes som pålegg på skiva, eller til ulike typer oster sammen med honning og nøtter.
Tykk eplemos passer utmerket som fyll i bakst for å få syrlig og god eplesmak. Eplemos kan også brukes som pålegg på skiva, eller til ulike typer oster sammen med honning og nøtter.
Ha eplebitene, sukker, eplemost, vaniljestang, vaniljefrø og kanel over i en kasserolle. Kok opp, og la det småkoke til eplebitene er helt møre og det meste av væsken har fordampet. Pass på mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Rør om av og til for å unngå at det fester seg i bunnen. Avkjøl.
Bon appetit!
Rens og skjær eplene i jevne biter.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
Ha eplebitene, sukker, eplemost, vaniljestang, vaniljefrø og kanel over i en kasserolle. Kok opp, og la det småkoke til eplebitene er helt møre og det meste av væsken har fordampet. Pass på mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Rør om av og til for å unngå at det fester seg i bunnen. Avkjøl.