rask
Ny

Eplesyltetøy

30 min

Har du epler i hagen og er usikker på hva du skal bruke dem til? Hva med å lage deilig eplesyltetøy? Akkurat som med eplemos kan du bruke dette syltetøyet til alt fra bakst til gode oster, og det smaker nydelig på brødskiven som pålegg.

I denne oppskriften har vi brukt vanilje som krydder, men også kanel, kardemomme, stjerneanis, vanilje, svart pepper og nøtter er smaker som passer godt sammen med epler.Du kan bruke alle slags epler når du lager syltetøy, men fordi eplene har ulik sødme, må man smake seg fram når det gjelder sukringen.

TIPS: Hvis du dypper glassene et par ganger i kokende vann før du fyller dem med varmt syltetøy, dreper du bakteriene samtidig som du reduserer risikoen for at glassene knuser.



Oppskrift av Sverre Sætre.

99 har lagret denne
eplesyltetøy på glass og epler

Har du epler i hagen og er usikker på hva du skal bruke dem til? Hva med å lage deilig eplesyltetøy? Akkurat som med eplemos kan du bruke dette syltetøyet til alt fra bakst til gode oster, og det smaker nydelig på brødskiven som pålegg.

I denne oppskriften har vi brukt vanilje som krydder, men også kanel, kardemomme, stjerneanis, vanilje, svart pepper og nøtter er smaker som passer godt sammen med epler.Du kan bruke alle slags epler når du lager syltetøy, men fordi eplene har ulik sødme, må man smake seg fram når det gjelder sukringen.

TIPS: Hvis du dypper glassene et par ganger i kokende vann før du fyller dem med varmt syltetøy, dreper du bakteriene samtidig som du reduserer risikoen for at glassene knuser.



Oppskrift av Sverre Sætre.

99 har lagret denne
1
porsjoner

Eplesyltetøy

  • 2 stk eple, store
  • 0.5 dl vann
  • 0.25 stk sitron, saften
  • 50 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
Unngå at skjermen går i dvale

Eplesyltetøy

  • 2 stk eple, store
  • 0.5 dl vann
  • 0.25 stk sitron, saften
  • 50 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
Skrell eplene og ta ut kjernehusene.
Kutt eplene i biter og bland dem med resten av ingrediensene.
Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
Bruk en visp og mos eplene. Fyll på rene glass.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell eplene og ta ut kjernehusene.
Kutt eplene i biter og bland dem med resten av ingrediensene.
Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
Bruk en visp og mos eplene. Fyll på rene glass.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?