Til hovedinnhold
rask

Pærer med spekeskinke

20 min

Salt kjøtt og frisk, søt frukt gir en naturlig og balansert smakskombinasjon. Pannestekt sammen, med den sprø teksturen av kjøttet mot fruktens varme, myke frukten, tar kombinasjonen til et helt nytt nivå.

- Jeg liker å servere disse fordi de er smakfulle, friske og raske å lage, sier Nevada Berg som står bak oppskriften.

Oppskrift fra Nevada Bergs kokebok "North Wild Kitchen Cookbook" .

Lagret av 97 brukere
Pærer med spekeskinke

Salt kjøtt og frisk, søt frukt gir en naturlig og balansert smakskombinasjon. Pannestekt sammen, med den sprø teksturen av kjøttet mot fruktens varme, myke frukten, tar kombinasjonen til et helt nytt nivå.

- Jeg liker å servere disse fordi de er smakfulle, friske og raske å lage, sier Nevada Berg som står bak oppskriften.

Oppskrift fra Nevada Bergs kokebok "North Wild Kitchen Cookbook" .

Lagret av 97 brukere

Ingredienser

5
porsjoner
  • 4 stk pære, store
  • 10 skive(r) spekeskinke, mellom 8 og 16 skiver
  • 2 ss smør
  • flaksalt
  • rosépepper, kvernet
  • honning, flytende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk pære, store
  • 10 skive(r) spekeskinke, mellom 8 og 16 skiver
  • 2 ss smør
  • flaksalt
  • rosépepper, kvernet
  • honning, flytende
Del pærene i to, på langs. Fjern kjernen og frøene, men la stilken være.
Pakk hver halvdel i en til to skiver med spekeskinke, og press fettet på skinken mot pæren så skinken ikke faller av.
I en stor stekepanne, varm smør over medium varme til det skummer. Legg pærene, med frukten ned og sted i to til tre minutter til skinken er gyllenbrun og sprø.
Snu pærene rundt og fortsett å steke i to til tre nye minutter, til den andre siden er gyllen og sprø og frukten begynner å bli myk.
Legg pærene på et fat, og strø salt og pepper over. Dryss honning over, og server mens det fremdeles er varmt.
woman cooking

Bon appetit!

Del pærene i to, på langs. Fjern kjernen og frøene, men la stilken være.
Pakk hver halvdel i en til to skiver med spekeskinke, og press fettet på skinken mot pæren så skinken ikke faller av.
I en stor stekepanne, varm smør over medium varme til det skummer. Legg pærene, med frukten ned og sted i to til tre minutter til skinken er gyllenbrun og sprø.
Snu pærene rundt og fortsett å steke i to til tre nye minutter, til den andre siden er gyllen og sprø og frukten begynner å bli myk.
Legg pærene på et fat, og strø salt og pepper over. Dryss honning over, og server mens det fremdeles er varmt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?