Rabarbrasyltetøy med jordbær og vanilje
30 min
4 varer
253
Rabarbrasyltetøy med deilige smaker. La smaken av sommer leve langt ut over høsten og lag syltetøy av rabarbra-stilkene fra hagen (eller kjøp dem på butikken, om du vil). Fargen og smaken blir ekstra god om du har i noen jordbær, både frosne og friske bær funker fint.
Oppskriften holder til cirka ett mellomstort Norgesglass.
Flere fristende rabarbraoppskrifter finner du her.
Ingredienser
1
porsjoner
- 4 stilker rabarbra
- 200 g jordbær
- 100 g sukker, smak til etterhvert
- 1 ts vaniljepulver, ekte vanilje
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 stilker rabarbra
- 200 g jordbær
- 100 g sukker, smak til etterhvert
- 1 ts vaniljepulver, ekte vanilje
Vask og rens rabarbra-stilkene, kutt dem i cirka to centimer store biter før du har dem i en gryte sammen med jordbærene. Ha i sukker og vaniljen.
Sett på medium varme og gi det et oppkok. Rør innimellom, og la det småkoke cirka 10-15 minutter.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.

Bon appetit!
Vask og rens rabarbra-stilkene, kutt dem i cirka to centimer store biter før du har dem i en gryte sammen med jordbærene. Ha i sukker og vaniljen.
Sett på medium varme og gi det et oppkok. Rør innimellom, og la det småkoke cirka 10-15 minutter.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.