Til hovedinnhold

Rabarbrasyltetøy med jordbær og vanilje

30 min
4 varer
253
Rabarbrasyltetøy med jordbær og vanilje

Rabarbrasyltetøy med deilige smaker. La smaken av sommer leve langt ut over høsten og lag syltetøy av rabarbra-stilkene fra hagen (eller kjøp dem på butikken, om du vil). Fargen og smaken blir ekstra god om du har i noen jordbær, både frosne og friske bær funker fint.
Oppskriften holder til cirka ett mellomstort Norgesglass.
Flere fristende rabarbraoppskrifter finner du her

Ingredienser

1
porsjoner
  • 4 stilker rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 100 g sukker, smak til etterhvert
  • 1 ts vaniljepulver, ekte vanilje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stilker rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 100 g sukker, smak til etterhvert
  • 1 ts vaniljepulver, ekte vanilje
Vask og rens rabarbra-stilkene, kutt dem i cirka to centimer store biter før du har dem i en gryte sammen med jordbærene. Ha i sukker og vaniljen.
Sett på medium varme og gi det et oppkok. Rør innimellom, og la det småkoke cirka 10-15  minutter.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens rabarbra-stilkene, kutt dem i cirka to centimer store biter før du har dem i en gryte sammen med jordbærene. Ha i sukker og vaniljen.
Sett på medium varme og gi det et oppkok. Rør innimellom, og la det småkoke cirka 10-15  minutter.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.
Ha i et nyvasket glass og kjøl ned. Smaker utmerket i frokostbollen sammen med litt yogurt og granola.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?