Plommechutney
Plommechutney er nydelig til modne oster, krydrede indisk-inspirerte retter, andebryst, svinekjøtt, grillmat eller alt annet som har godt av et forfriskende og sødmefullt følge.
Fyller du chutneyen over på varme, rene glass med tett lokk (fylles helt opp), vil den holde seg fint i 2-3 måneder på et kjølig sted.
Tips: Kinesisk five-spice krydder er en blanding som består av fem krydder: Kanel, fennikel, stjerneanis, sichuanpepper og nellik. Får du ikke tak i det kan du lage en egen blanding av alle eller noen av de samme krydderne.
Plommechutney er nydelig til modne oster, krydrede indisk-inspirerte retter, andebryst, svinekjøtt, grillmat eller alt annet som har godt av et forfriskende og sødmefullt følge.
Fyller du chutneyen over på varme, rene glass med tett lokk (fylles helt opp), vil den holde seg fint i 2-3 måneder på et kjølig sted.
Tips: Kinesisk five-spice krydder er en blanding som består av fem krydder: Kanel, fennikel, stjerneanis, sichuanpepper og nellik. Får du ikke tak i det kan du lage en egen blanding av alle eller noen av de samme krydderne.
- 1 kg plommer
- 1 stk løk, stor
- 100 g rosiner
- 3 ss eddik 7%
- 2 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
- 100 g sukker
- 50 g brunt sukker
- 1 klype tørket chili
- 1 ts kinesisk five spice-krydder
- 1 ss ingefær, frisk, revet
- 2 dl vann
- 1 kg plommer
- 1 stk løk, stor
- 100 g rosiner
- 3 ss eddik 7%
- 2 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
- 100 g sukker
- 50 g brunt sukker
- 1 klype tørket chili
- 1 ts kinesisk five spice-krydder
- 1 ss ingefær, frisk, revet
- 2 dl vann
