Plommechutney

60 min

Plommechutney er nydelig til modne oster, krydrede indisk-inspirerte retter, andebryst, svinekjøtt, grillmat eller alt annet som har godt av et forfriskende og sødmefullt følge.
Fyller du chutneyen over på varme, rene glass med tett lokk (fylles helt opp), vil den holde seg fint i 2-3 måneder på et kjølig sted. 

Tips: Kinesisk five-spice krydder er en blanding som består av fem krydder: Kanel, fennikel, stjerneanis, sichuanpepper og nellik. Får du ikke tak i det kan du lage en egen blanding av alle eller noen av de samme krydderne.

480 har lagret denne
Hjemmelaget plommechutney
Foto: Krister Sørbø

Plommechutney er nydelig til modne oster, krydrede indisk-inspirerte retter, andebryst, svinekjøtt, grillmat eller alt annet som har godt av et forfriskende og sødmefullt følge.
Fyller du chutneyen over på varme, rene glass med tett lokk (fylles helt opp), vil den holde seg fint i 2-3 måneder på et kjølig sted. 

Tips: Kinesisk five-spice krydder er en blanding som består av fem krydder: Kanel, fennikel, stjerneanis, sichuanpepper og nellik. Får du ikke tak i det kan du lage en egen blanding av alle eller noen av de samme krydderne.

480 har lagret denne
1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir ett stort glass.
  • 1 kg plommer
  • 1 stk løk, stor
  • 100 g rosiner
  • 3 ss eddik 7%
  • 2 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 klype tørket chili
  • 1 ts kinesisk five spice-krydder
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 2 dl vann
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg plommer
  • 1 stk løk, stor
  • 100 g rosiner
  • 3 ss eddik 7%
  • 2 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 klype tørket chili
  • 1 ts kinesisk five spice-krydder
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 2 dl vann
Fjern plommesteinene og del plommene i mindre biter. Finhakk løken.
Bland alt i en kasserolle og kok opp. La plommechutneyen småputre i cirka 30 minutter med sporadisk omrøring, eller til chutneyen har kokt inn til marmelade-konsistens.
Hell den ferdige chutneyen over på varme, rene glass med tett lokk.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern plommesteinene og del plommene i mindre biter. Finhakk løken.
Bland alt i en kasserolle og kok opp. La plommechutneyen småputre i cirka 30 minutter med sporadisk omrøring, eller til chutneyen har kokt inn til marmelade-konsistens.
Hell den ferdige chutneyen over på varme, rene glass med tett lokk.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?