rask
vegetar

Syltet rabarbra

25 min

Syltet rabarbra er nydelig som tilbehør til alt av grillet eller røkt fisk og kjøtt. Kan brukes i salater og overalt ellers hvor det er godt med noe friskt og sødmefullt. Denne oppskriften gir ett mellomstort sylteglass. Tiden er ikke medregnet «syltetid».

235 har lagret denne
syltet rabarbra på syltetøyglass

Syltet rabarbra er nydelig som tilbehør til alt av grillet eller røkt fisk og kjøtt. Kan brukes i salater og overalt ellers hvor det er godt med noe friskt og sødmefullt. Denne oppskriften gir ett mellomstort sylteglass. Tiden er ikke medregnet «syltetid».

235 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g rabarbra, rensede stenger
  • 1.5 dl eplesidereddik, eller eddik 7%
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 0.5 ts salt
  • sennepsfrø, eller hel sort pepper/nellikspirer/chili/dill
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g rabarbra, rensede stenger
  • 1.5 dl eplesidereddik, eller eddik 7%
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 0.5 ts salt
  • sennepsfrø, eller hel sort pepper/nellikspirer/chili/dill
Skjær rabarabraen i lengder som passer med høyden på sylteglasset.
Legg rabarbraen tett i tett i glasset.
Kok opp eddik, sukker, vann og salt (og krydder). La blandingen småkoke i et par minutter til sukkeret er oppløst.
Hell den varme laken over rabarbraen. Pass på at glasset fylles helt opp og at all rabarbraen er helt dekket med lake.
Sett på tett lokk og la glasset stå på benken til avkjøling. Oppbevares videre i kjøleskap. Rabarbraen bør få stå to døgn før bruk.
Skjær de syltede rabarbrastengene i skiver eller strimler ved bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær rabarabraen i lengder som passer med høyden på sylteglasset.
Legg rabarbraen tett i tett i glasset.
Kok opp eddik, sukker, vann og salt (og krydder). La blandingen småkoke i et par minutter til sukkeret er oppløst.
Hell den varme laken over rabarbraen. Pass på at glasset fylles helt opp og at all rabarbraen er helt dekket med lake.
Sett på tett lokk og la glasset stå på benken til avkjøling. Oppbevares videre i kjøleskap. Rabarbraen bør få stå to døgn før bruk.
Skjær de syltede rabarbrastengene i skiver eller strimler ved bruk.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?