Mangochutney hører med som et søtt og fruktig tilbehør til indiske retter. Med en moden mango, kryddere, ingefær og limesaft lager du enkelt denne hjemmelagde varianten.
Tips : Krydderet kan varieres etter eget ønske. Mengden sukker og limesaft kan også justeres.
Mangochutney hører med som et søtt og fruktig tilbehør til indiske retter. Med en moden mango, kryddere, ingefær og limesaft lager du enkelt denne hjemmelagde varianten.
Tips : Krydderet kan varieres etter eget ønske. Mengden sukker og limesaft kan også justeres.
Rens og skjær mangoen i små terninger/biter. Rist spisskummen, fennikelfrø og pepper et lite minutt i en tørr varm stekepanne til det dufter aromatisk. Knus krydderiene i en morter og bland det sammen med mangobitene i en liten kasserolle.
Tilsett chili, kardemomme og sukker. Varm opp over svak varme og la det småputre i 8-10 minutter til mangoen er helt myk - men det skal fortsatt være noen biter igjen. Tilsett en skvett vann underveis hvis nødvendig. Trekk kasserollen til side og rør inn limesaft. Avkjøles og oppbevares kjølig.
Bon appetit!
Rens og skjær mangoen i små terninger/biter. Rist spisskummen, fennikelfrø og pepper et lite minutt i en tørr varm stekepanne til det dufter aromatisk. Knus krydderiene i en morter og bland det sammen med mangobitene i en liten kasserolle.
Tilsett chili, kardemomme og sukker. Varm opp over svak varme og la det småputre i 8-10 minutter til mangoen er helt myk - men det skal fortsatt være noen biter igjen. Tilsett en skvett vann underveis hvis nødvendig. Trekk kasserollen til side og rør inn limesaft. Avkjøles og oppbevares kjølig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto