Eplechutney med norske epler

60 min
262 har lagret denne
eplechutney på syltetøyglass
262 har lagret denne
1
porsjoner
  • 6 stk eple, norske
  • 2 stk rødløk, kutt i terninger
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
  • 10 cm ingefær, finrevet
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk vaniljestang, delt i to på langs
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk eple, norske
  • 2 stk rødløk, kutt i terninger
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
  • 10 cm ingefær, finrevet
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk vaniljestang, delt i to på langs
Skrell og fjern frøhusene på eplene. Del eplene i terninger.
Kok opp sukker og eddik. Når alt sukkeret har smeltet tilsetter du løken. La trekke i to minutter før du tilsetter resten av ingrediensene (når du deler vaniljestangen i to - skrap ut frøene med en liten kniv og tilsett disse i chutneyen, men la også stengene være med siden disse også gir masse smak).
La trekke i cirka 30-40 minutter.
Kok norgesglasset i vann, tørk godt og ha i chutneyen (ikke fjern kanelstang, stjernanis og vaniljestang). Chutneyen Smaker best etter to uker, men smaker godt uansett.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og fjern frøhusene på eplene. Del eplene i terninger.
Kok opp sukker og eddik. Når alt sukkeret har smeltet tilsetter du løken. La trekke i to minutter før du tilsetter resten av ingrediensene (når du deler vaniljestangen i to - skrap ut frøene med en liten kniv og tilsett disse i chutneyen, men la også stengene være med siden disse også gir masse smak).
La trekke i cirka 30-40 minutter.
Kok norgesglasset i vann, tørk godt og ha i chutneyen (ikke fjern kanelstang, stjernanis og vaniljestang). Chutneyen Smaker best etter to uker, men smaker godt uansett.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?