Eplechutney med norske epler
Denne chutneyen er det kjøkkensjef og Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi som står bak.
- Jeg anbefaler å alltid lage en ganske stor batch når man først setter i gang med chutney. Den holder seg i evigheter på lufttette glass, og blir bare bedre jo lenger det får stå, sier kjøkkensjefen.
Vær påpasselig med å bruke sterile redskaper og norgesglass.
Denne oppskriften er til ett norgesglass (cirka 1 liter).
Merk: Dette bildet er et illustrasjonsbilde, foto: Shutterstock
Denne chutneyen er det kjøkkensjef og Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi som står bak.
- Jeg anbefaler å alltid lage en ganske stor batch når man først setter i gang med chutney. Den holder seg i evigheter på lufttette glass, og blir bare bedre jo lenger det får stå, sier kjøkkensjefen.
Vær påpasselig med å bruke sterile redskaper og norgesglass.
Denne oppskriften er til ett norgesglass (cirka 1 liter).
Merk: Dette bildet er et illustrasjonsbilde, foto: Shutterstock
- 6 stk eple, norske
- 2 stk rødløk, kutt i terninger
- 1 dl sukker
- 1 dl hvitvinseddik
- 2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
- 10 cm ingefær, finrevet
- 2 stk kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk vaniljestang, delt i to på langs
- 6 stk eple, norske
- 2 stk rødløk, kutt i terninger
- 1 dl sukker
- 1 dl hvitvinseddik
- 2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
- 10 cm ingefær, finrevet
- 2 stk kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk vaniljestang, delt i to på langs
La trekke i cirka 30-40 minutter.

Bon appetit!
La trekke i cirka 30-40 minutter.