Til hovedinnhold

Chutney med norske epler: Reneé Fagerhøis eplechutney

1 h

Denne chutneyen er det kjøkkensjef og Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi som står bak. 
- Jeg anbefaler å alltid lage en ganske stor batch når man først setter i gang med chutney. Den holder seg i evigheter på lufttette glass, og blir bare bedre jo lenger det får stå, sier kjøkkensjefen.
Vær påpasselig med å bruke sterile redskaper og norgesglass.
Denne oppskriften er til ett norgesglass (cirka 1 liter).
Merk: Dette bildet er et illustrasjonsbilde, foto: Shutterstock

Lagret av 195 brukere
Chutney med norske epler: Reneé Fagerhøis eplechutney

Denne chutneyen er det kjøkkensjef og Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi som står bak. 
- Jeg anbefaler å alltid lage en ganske stor batch når man først setter i gang med chutney. Den holder seg i evigheter på lufttette glass, og blir bare bedre jo lenger det får stå, sier kjøkkensjefen.
Vær påpasselig med å bruke sterile redskaper og norgesglass.
Denne oppskriften er til ett norgesglass (cirka 1 liter).
Merk: Dette bildet er et illustrasjonsbilde, foto: Shutterstock

Lagret av 195 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 6 stk eple, norske
  • 2 stk rødløk, kutt i terninger
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
  • 10 cm ingefær, finrevet
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk vaniljestang, delt i to på langs

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk eple, norske
  • 2 stk rødløk, kutt i terninger
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
  • 10 cm ingefær, finrevet
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk vaniljestang, delt i to på langs
Skrell og fjern frøhusene på eplene. Del eplene i terninger.
Kok opp sukker og eddik. Når alt sukkeret har smeltet tilsetter du løken. La trekke i to minutter før du tilsetter resten av ingrediensene (når du deler vaniljestangen i to - skrap ut frøene med en liten kniv og tilsett disse i chutneyen, men la også stengene være med siden disse også gir masse smak).
La trekke i cirka 30-40 minutter.
Kok norgesglasset i vann, tørk godt og ha i chutneyen (ikke fjern kanelstang, stjernanis og vaniljestang). Chutneyen Smaker best etter to uker, men smaker godt uansett.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og fjern frøhusene på eplene. Del eplene i terninger.
Kok opp sukker og eddik. Når alt sukkeret har smeltet tilsetter du løken. La trekke i to minutter før du tilsetter resten av ingrediensene (når du deler vaniljestangen i to - skrap ut frøene med en liten kniv og tilsett disse i chutneyen, men la også stengene være med siden disse også gir masse smak).
La trekke i cirka 30-40 minutter.
Kok norgesglasset i vann, tørk godt og ha i chutneyen (ikke fjern kanelstang, stjernanis og vaniljestang). Chutneyen Smaker best etter to uker, men smaker godt uansett.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?