Til hovedinnhold

Chutney med norske epler: Reneé Fagerhøis eplechutney

1 h
9 varer
194
Chutney med norske epler: Reneé Fagerhøis eplechutney

Denne chutneyen er det kjøkkensjef og Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi som står bak. 
- Jeg anbefaler å alltid lage en ganske stor batch når man først setter i gang med chutney. Den holder seg i evigheter på lufttette glass, og blir bare bedre jo lenger det får stå, sier kjøkkensjefen.
Vær påpasselig med å bruke sterile redskaper og norgesglass.
Denne oppskriften er til ett norgesglass (cirka 1 liter).
Merk: Dette bildet er et illustrasjonsbilde, foto: Shutterstock

Ingredienser

1
porsjoner
  • 6 stk eple, norske
  • 2 stk rødløk, kutt i terninger
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
  • 10 cm ingefær, finrevet
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk vaniljestang, delt i to på langs

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk eple, norske
  • 2 stk rødløk, kutt i terninger
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
  • 10 cm ingefær, finrevet
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk vaniljestang, delt i to på langs
Skrell og fjern frøhusene på eplene. Del eplene i terninger.
Kok opp sukker og eddik. Når alt sukkeret har smeltet tilsetter du løken. La trekke i to minutter før du tilsetter resten av ingrediensene (når du deler vaniljestangen i to - skrap ut frøene med en liten kniv og tilsett disse i chutneyen, men la også stengene være med siden disse også gir masse smak).
La trekke i cirka 30-40 minutter.
Kok norgesglasset i vann, tørk godt og ha i chutneyen (ikke fjern kanelstang, stjernanis og vaniljestang). Chutneyen Smaker best etter to uker, men smaker godt uansett.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og fjern frøhusene på eplene. Del eplene i terninger.
Kok opp sukker og eddik. Når alt sukkeret har smeltet tilsetter du løken. La trekke i to minutter før du tilsetter resten av ingrediensene (når du deler vaniljestangen i to - skrap ut frøene med en liten kniv og tilsett disse i chutneyen, men la også stengene være med siden disse også gir masse smak).
La trekke i cirka 30-40 minutter.
Kok norgesglasset i vann, tørk godt og ha i chutneyen (ikke fjern kanelstang, stjernanis og vaniljestang). Chutneyen Smaker best etter to uker, men smaker godt uansett.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?