Chutney med norske epler: Reneé Fagerhøis eplechutney
1 h
9 varer
194
Denne chutneyen er det kjøkkensjef og Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi som står bak. - Jeg anbefaler å alltid lage en ganske stor batch når man først setter i gang med chutney. Den holder seg i evigheter på lufttette glass, og blir bare bedre jo lenger det får stå, sier kjøkkensjefen. Vær påpasselig med å bruke sterile redskaper og norgesglass. Denne oppskriften er til ett norgesglass (cirka 1 liter). Merk: Dette bildet er et illustrasjonsbilde, foto: Shutterstock
2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
10 cm ingefær, finrevet
2 stk kanelstang
2 stk stjerneanis
1 stk vaniljestang, delt i to på langs
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
6 stk eple, norske
2 stk rødløk, kutt i terninger
1 dl sukker
1 dl hvitvinseddik
2 stk rød chili, fjerne frø, kuttet i små terninger
10 cm ingefær, finrevet
2 stk kanelstang
2 stk stjerneanis
1 stk vaniljestang, delt i to på langs
Skrell og fjern frøhusene på eplene. Del eplene i terninger.
Kok opp sukker og eddik. Når alt sukkeret har smeltet tilsetter du løken. La trekke i to minutter før du tilsetter resten av ingrediensene (når du deler vaniljestangen i to - skrap ut frøene med en liten kniv og tilsett disse i chutneyen, men la også stengene være med siden disse også gir masse smak). La trekke i cirka 30-40 minutter.
Kok norgesglasset i vann, tørk godt og ha i chutneyen (ikke fjern kanelstang, stjernanis og vaniljestang). Chutneyen Smaker best etter to uker, men smaker godt uansett.
Bon appetit!
Skrell og fjern frøhusene på eplene. Del eplene i terninger.
Kok opp sukker og eddik. Når alt sukkeret har smeltet tilsetter du løken. La trekke i to minutter før du tilsetter resten av ingrediensene (når du deler vaniljestangen i to - skrap ut frøene med en liten kniv og tilsett disse i chutneyen, men la også stengene være med siden disse også gir masse smak). La trekke i cirka 30-40 minutter.
Kok norgesglasset i vann, tørk godt og ha i chutneyen (ikke fjern kanelstang, stjernanis og vaniljestang). Chutneyen Smaker best etter to uker, men smaker godt uansett.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto