Piknikkurv med hjemmelaget plommemarmelade

1 t 30 min
71 har lagret denne
Piknikkurv med hjemmelaget plommemarmelade
71 har lagret denne
6
porsjoner

Plommemarmelade

  • 1 kg plommer
  • 1 stk vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann, eller søt hvitvin
  • 1 bit kanelstang
  • 2 stk grønne kardemommekapsler, eller 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 ss sitronsaft

tilbehør

  • valnøtter
  • knekkebrød
  • brød
  • kjeks
Unngå at skjermen går i dvale

Plommemarmelade

  • 1 kg plommer
  • 1 stk vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann, eller søt hvitvin
  • 1 bit kanelstang
  • 2 stk grønne kardemommekapsler, eller 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 ss sitronsaft

tilbehør

  • valnøtter
  • knekkebrød
  • brød
  • kjeks
Skyll plommene, del dem i to og fjern plommesteinen. Skjær plommene i mindre biter. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. La det småkoke til marmeladen har fått en tyktflytende konsistens. Rør jevnlig (og rør ofte mot slutten) slik at det ikke fester seg og brenner seg i bunnen av kasserollen. Avkjøl.
Server tempererte oster med plommemarmelade, valnøtter og knekkebrød – som gjerne er hjemmelaget.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll plommene, del dem i to og fjern plommesteinen. Skjær plommene i mindre biter. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. La det småkoke til marmeladen har fått en tyktflytende konsistens. Rør jevnlig (og rør ofte mot slutten) slik at det ikke fester seg og brenner seg i bunnen av kasserollen. Avkjøl.
Server tempererte oster med plommemarmelade, valnøtter og knekkebrød – som gjerne er hjemmelaget.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?