Lag en deilig og høstlig piknik-kurv med hjemmelaget plommesyltetøy og mange gode norske oster, som Blå fra Hitra gårdsmat, Gangstad Camembert, Beito spesial med ramsløk og Munkeby.
Lag en deilig og høstlig piknik-kurv med hjemmelaget plommesyltetøy og mange gode norske oster, som Blå fra Hitra gårdsmat, Gangstad Camembert, Beito spesial med ramsløk og Munkeby.
2 stk grønne kardemommekapsler, eller 0,25 ts malt kardemomme
1 ss sitronsaft
tilbehør
valnøtter
knekkebrød
brød
kjeks
Skyll plommene, del dem i to og fjern plommesteinen. Skjær plommene i mindre biter. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. La det småkoke til marmeladen har fått en tyktflytende konsistens. Rør jevnlig (og rør ofte mot slutten) slik at det ikke fester seg og brenner seg i bunnen av kasserollen. Avkjøl.
Server tempererte oster med plommemarmelade, valnøtter og knekkebrød – som gjerne er hjemmelaget.
Bon appetit!
Skyll plommene, del dem i to og fjern plommesteinen. Skjær plommene i mindre biter. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. La det småkoke til marmeladen har fått en tyktflytende konsistens. Rør jevnlig (og rør ofte mot slutten) slik at det ikke fester seg og brenner seg i bunnen av kasserollen. Avkjøl.
Server tempererte oster med plommemarmelade, valnøtter og knekkebrød – som gjerne er hjemmelaget.