rask

Syltetøy med chiafrø

30 min

Her får du en enkel måte å lage syltetøy på. Bringebær, jordbær og solbær kokes opp med honning før du tilsetter chiafrø som gjør at syltetøyet blir tykt uten syltepulver.

Syltetøyet har kort holdbarhetsdato. Du bør derfor fryse det ned, så fremst du ikke skal bruke det med en gang.

OBS: Tidsberegningen er ekskludert avkjølingstid.

370 har lagret denne
Hjemmelaget syltetøy med honning og chiafrø - jordbær, solbær og bringebær
Foto: Christian Brun

Her får du en enkel måte å lage syltetøy på. Bringebær, jordbær og solbær kokes opp med honning før du tilsetter chiafrø som gjør at syltetøyet blir tykt uten syltepulver.

Syltetøyet har kort holdbarhetsdato. Du bør derfor fryse det ned, så fremst du ikke skal bruke det med en gang.

OBS: Tidsberegningen er ekskludert avkjølingstid.

370 har lagret denne
1
porsjoner
  • 2.5 dl bringebær
  • 2.5 dl jordbær
  • 2.5 dl solbær
  • 1 dl honning, flytende
  • 3 ss chiafrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl bringebær
  • 2.5 dl jordbær
  • 2.5 dl solbær
  • 1 dl honning, flytende
  • 3 ss chiafrø
Rens bærene.
Bland halvparten av bærene med honningen i en kasserolle. Kok opp under omrøring. La bærene putre over middels varme i cirka 5 minutter.
Trekk kasserollen til side og mos bærene lett med en gaffel. Rør inn resten av bærene og chiafrøene. Kok opp, skru ned varmen og la det hele småputre i 5-10 minutter, eller til syltetøyet tykner.
Hell det varme syltetøyet over på varme, rene glass.
woman cooking

Bon appetit!

Rens bærene.
Bland halvparten av bærene med honningen i en kasserolle. Kok opp under omrøring. La bærene putre over middels varme i cirka 5 minutter.
Trekk kasserollen til side og mos bærene lett med en gaffel. Rør inn resten av bærene og chiafrøene. Kok opp, skru ned varmen og la det hele småputre i 5-10 minutter, eller til syltetøyet tykner.
Hell det varme syltetøyet over på varme, rene glass.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?