rask

Hjemmelaget syltetøy - grunnoppskrift

25 min
133 har lagret denne
Enkelt bringebærsyltetøy i skål og blåbærsyltetøy i glass
Foto: Sara Johannessen Meek
133 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg bær, etter ønske
  • 300 g syltesukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg bær, etter ønske
  • 300 g syltesukker
Rens (og eventuelt skyll) bærene, del store bær eller mos dem lett.
Bland bær og sukker i en kasserolle. La det koke sakte opp til alt sukkeret blir oppløst og la syltetøyet koke videre i 2 - 5 minutter, eller til bærene er myke.
Trekk kasserollen til side og skum av (fjern eventuelt skum som har samlet seg på overflaten).
Hell det varme syltetøyet over på varme, rene glass.
woman cooking

Bon appetit!

Rens (og eventuelt skyll) bærene, del store bær eller mos dem lett.
Bland bær og sukker i en kasserolle. La det koke sakte opp til alt sukkeret blir oppløst og la syltetøyet koke videre i 2 - 5 minutter, eller til bærene er myke.
Trekk kasserollen til side og skum av (fjern eventuelt skum som har samlet seg på overflaten).
Hell det varme syltetøyet over på varme, rene glass.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?