Hjemmelaget syltetøy - grunnoppskrift
Hjemmelaget syltetøy er både enkelt og godt. I tillegg har du full kontroll på sukkerinnholdet og du kan smaksette med det du liker best.
Miks og bland smaker etter eget ønske. Tilsett krydder som kanel, allehånde, kardemomme, vanilje, anis, fennikelfrø og ingefær. Eller kanskje finhakket rød chili? Sukkermengden kan også varieres etter eget ønske.
Mitt absolutte favorittsyltetøy er bringebær med vanilje, og aller helst selvplukkede villbringebær, da blir det ekstra godt. Tilsett en splittet vaniljestang (eller to hvis du vil) og kok syltetøyet som beskrevet.
Sjekk også: Full guide til hvordan lykkes med å lage syltetøy
Hjemmelaget syltetøy er både enkelt og godt. I tillegg har du full kontroll på sukkerinnholdet og du kan smaksette med det du liker best.
Miks og bland smaker etter eget ønske. Tilsett krydder som kanel, allehånde, kardemomme, vanilje, anis, fennikelfrø og ingefær. Eller kanskje finhakket rød chili? Sukkermengden kan også varieres etter eget ønske.
Mitt absolutte favorittsyltetøy er bringebær med vanilje, og aller helst selvplukkede villbringebær, da blir det ekstra godt. Tilsett en splittet vaniljestang (eller to hvis du vil) og kok syltetøyet som beskrevet.
Sjekk også: Full guide til hvordan lykkes med å lage syltetøy
- 1 kg bær, etter ønske
- 300 g syltesukker
