Ripssyltetøy

60 min

Bruk ripsavlingen til å lage ditt eget hjemmelagde syltetøy. Syltetøy som blir til overs blir til velsmakende gaver til venner og kjente.

Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.

20 har lagret denne
Ripssyltetøy i krukker
Foto: Istockphoto

Bruk ripsavlingen til å lage ditt eget hjemmelagde syltetøy. Syltetøy som blir til overs blir til velsmakende gaver til venner og kjente.

Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.

20 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 kg rips
  • 400 g sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg rips
  • 400 g sukker
Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut.
Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til.
Når bærene er ferdig kokt, etter cirka 8-10 min., tilsetter du sukkeret.
Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker.
Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut.
Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til.
Når bærene er ferdig kokt, etter cirka 8-10 min., tilsetter du sukkeret.
Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker.
Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?