Til hovedinnhold

Stikkelsbærsyltetøy

1 h

Bruk stikkelsbæravlingen til å lage deilig, hjemmelaget syltetøy du kan kose deg med utover høsten og vinteren.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Lagret av 16 brukere
Stikkelsbærsyltetøy på glass og stikkelsbær i hvit bolle

Bruk stikkelsbæravlingen til å lage deilig, hjemmelaget syltetøy du kan kose deg med utover høsten og vinteren.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Lagret av 16 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg stikkelsbær
  • 400 g sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg stikkelsbær
  • 400 g sukker
Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.
Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut.
Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Stikkelsbær kan med fordel knuses litt før koking.
Når bærene er ferdig kokt, etter ca. 8-10 min., tas sukkeret i.
Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.
Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut.
Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Stikkelsbær kan med fordel knuses litt før koking.
Når bærene er ferdig kokt, etter ca. 8-10 min., tas sukkeret i.
Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?