Ripsgelé
Sylting av rips har vært kjent siden 1600-tallet, og på 1700-tallet var buskene svært utbredt i landet vårt. I norske hager finnes det mange ripsbusker, men det er liten kommersiell produksjon. Rips inneholder stoffet pektin, som gjør at den egner seg til gelé og sylting. Ripsgelé er derfor det heteste tipset til deg som har rips på busk eller i fryser. Med én porsjon i oppskriften menes det ett glass ferdig géle.
Kilde: Mari Hult
Sylting av rips har vært kjent siden 1600-tallet, og på 1700-tallet var buskene svært utbredt i landet vårt. I norske hager finnes det mange ripsbusker, men det er liten kommersiell produksjon. Rips inneholder stoffet pektin, som gjør at den egner seg til gelé og sylting. Ripsgelé er derfor det heteste tipset til deg som har rips på busk eller i fryser. Med én porsjon i oppskriften menes det ett glass ferdig géle.
Kilde: Mari Hult
Ingredienser
- 2.5 l rips
- 3.5 dl vann
- 500 g sukker
- 0.5 vaniljestang
Slik gjør du:
- 2.5 l rips
- 3.5 dl vann
- 500 g sukker
- 0.5 vaniljestang
