rask
Tyttebærsyltetøy
30 min
Tyttebærsyltetøy passer perfekt til kjøttboller, kjøttkaker eller stek.
Sukkermengden er en smaksak. Start gjerne med litt sukker og tilsett mer underveis etter smak.
Vil du heller lage den raske varianten, hvor tyttebærsmaken også er mer fremtredende, kan du sjekke ut oppskriften på rørte tyttebær.
111 har lagret denne
Tyttebærsyltetøy passer perfekt til kjøttboller, kjøttkaker eller stek.
Sukkermengden er en smaksak. Start gjerne med litt sukker og tilsett mer underveis etter smak.
Vil du heller lage den raske varianten, hvor tyttebærsmaken også er mer fremtredende, kan du sjekke ut oppskriften på rørte tyttebær.
111 har lagret denne
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg tyttebær
- 350 - 500 g syltesukker
- 0.5 dl vann
Bland bær, sukker og vann i en ren kasserolle.
La det koke sakte opp til alt sukkeret blir oppløst og bærene skummer. La syltetøyet koke videre i noen få minutter eller til bærene er myke.
Fjern eventuelt skum som har lagt seg på overflaten.
Hell det varme tyttebærsyltetøyet over på steriliserte glass.

Bon appetit!
Bland bær, sukker og vann i en ren kasserolle.
La det koke sakte opp til alt sukkeret blir oppløst og bærene skummer. La syltetøyet koke videre i noen få minutter eller til bærene er myke.
Fjern eventuelt skum som har lagt seg på overflaten.
Hell det varme tyttebærsyltetøyet over på steriliserte glass.
Finn flere oppskrifter: