Heges æbleskiver
60 min
”Æbleskiver er det samme som Munker med et Stykke kokt Æble i Midten,” fastslo vårt lands første Ingrid Espelid Hovig, altså Olaug Løken, allerede i 1897, i klassikeren ”Matstel og Husstel”.
Kilde: Aftenposten.
17 har lagret denne
”Æbleskiver er det samme som Munker med et Stykke kokt Æble i Midten,” fastslo vårt lands første Ingrid Espelid Hovig, altså Olaug Løken, allerede i 1897, i klassikeren ”Matstel og Husstel”.
Kilde: Aftenposten.
17 har lagret denne
Ingredienser
8
porsjoner
- 300 g hvetemel
- 4 dl biola
- 0.5 ts salt
- 1 ss sukker
- 4 egg
- 1 eggehvite
- 1.5 ts natron
- 1 sitron
- smult
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 300 g hvetemel
- 4 dl biola
- 0.5 ts salt
- 1 ss sukker
- 4 egg
- 1 eggehvite
- 1.5 ts natron
- 1 sitron
- smult
Rør mel og romtemperert Biola til en deig.
Bruk to boller og skill plomme og hvite på fire egg.
Ha også en femte eggehvite i den ene bollen, men kast plommen (spør ikke hvorfor, men her er det lang finjustering som ligger bak).
Pisk eggeplommene med sukker og natron og rør sammen med mel og Biola til en røre, tykkere enn pannekakerøre.
Rør også inn, finrevet sitronskall, natron og sukker.
Pisk eggehvitene stive og vend det forsiktig inn i røren med en skje.
Sett pannen på litt over middels varme og fordel omtrent en kvart teskje smult i hver fordypning.
Øs i røre til det fyller opp litt over to tredjedeler.
Etter et par minutter vil røren heve seg på toppen, og du kan snu bollene ved å trykke med pinnen helt i kanten på dem og lirke dem rundt.
Server dem lune, med melis strødd over gjennom en sikt, pluss jordbær eller syltetøy.

Bon appetit!
Rør mel og romtemperert Biola til en deig.
Bruk to boller og skill plomme og hvite på fire egg.
Ha også en femte eggehvite i den ene bollen, men kast plommen (spør ikke hvorfor, men her er det lang finjustering som ligger bak).
Pisk eggeplommene med sukker og natron og rør sammen med mel og Biola til en røre, tykkere enn pannekakerøre.
Rør også inn, finrevet sitronskall, natron og sukker.
Pisk eggehvitene stive og vend det forsiktig inn i røren med en skje.
Sett pannen på litt over middels varme og fordel omtrent en kvart teskje smult i hver fordypning.
Øs i røre til det fyller opp litt over to tredjedeler.
Etter et par minutter vil røren heve seg på toppen, og du kan snu bollene ved å trykke med pinnen helt i kanten på dem og lirke dem rundt.
Server dem lune, med melis strødd over gjennom en sikt, pluss jordbær eller syltetøy.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.