Aprikosmos av tørkede aprikoser
1 h
2 varer
6
Stockphoto
De små foretrekker ofte fruktmos som søtningsmiddel i grøt - og får masse gode vitaminer og mineraler fra frukten. Visste du at tørka aprikoser inneholder mye A-vitamin og jern? Aprikosmosen kan spises av barn som er blitt 6 måneder gamle.
Kilde: dinmat. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Ingredienser
8
porsjoner
- 250 g aprikos, tørket
- 1.5 dl vann
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 250 g aprikos, tørket
- 1.5 dl vann
Legg aprikosene i bløt i vannet i 8-10 timer.
Kok dem så på svak varme under lokk i 20 minutter (i bløtvannet).
Mos aprikosene med potetmoser og press mosen gjennom en sil for å få bort seige hinner.
Mosen blir ganske tykk og smaken kraftig.
Du kan spe med mer vann, og servere den som lunken suppe. Aprikosmos er også godt søtningsmiddel til grøt.

Bon appetit!
Legg aprikosene i bløt i vannet i 8-10 timer.
Kok dem så på svak varme under lokk i 20 minutter (i bløtvannet).
Mos aprikosene med potetmoser og press mosen gjennom en sil for å få bort seige hinner.
Mosen blir ganske tykk og smaken kraftig.
Du kan spe med mer vann, og servere den som lunken suppe. Aprikosmos er også godt søtningsmiddel til grøt.