Aprikosmos av tørkede aprikoser

1 h
Lagret av 6 brukere
Aprikosmos av tørkede aprikoser
Foto: Stockphoto
Lagret av 6 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g aprikos, tørket
  • 1.5 dl vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g aprikos, tørket
  • 1.5 dl vann
Legg aprikosene i bløt i vannet i 8-10 timer.
Kok dem så på svak varme under lokk i 20 minutter (i bløtvannet).
Mos aprikosene med potetmoser og press mosen gjennom en sil for å få bort seige hinner.
Mosen blir ganske tykk og smaken kraftig.
Du kan spe med mer vann, og servere den som lunken suppe. Aprikosmos er også godt søtningsmiddel til grøt.
woman cooking

Bon appetit!

Legg aprikosene i bløt i vannet i 8-10 timer.
Kok dem så på svak varme under lokk i 20 minutter (i bløtvannet).
Mos aprikosene med potetmoser og press mosen gjennom en sil for å få bort seige hinner.
Mosen blir ganske tykk og smaken kraftig.
Du kan spe med mer vann, og servere den som lunken suppe. Aprikosmos er også godt søtningsmiddel til grøt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?