Aprikosmos av tørkede aprikoser

60 min

De små foretrekker ofte fruktmos som søtningsmiddel i grøt - og får masse gode vitaminer og mineraler fra frukten. Visste du at tørka aprikoser inneholder mye A-vitamin og jern? Aprikosmosen kan spises av barn som er blitt 6 måneder gamle.
Kilde: dinmat. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

12 har lagret denne
Aprikosmos av tørkede aprikoser
Foto: Stockphoto

De små foretrekker ofte fruktmos som søtningsmiddel i grøt - og får masse gode vitaminer og mineraler fra frukten. Visste du at tørka aprikoser inneholder mye A-vitamin og jern? Aprikosmosen kan spises av barn som er blitt 6 måneder gamle.
Kilde: dinmat. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

12 har lagret denne
8
porsjoner
  • 250 g aprikos, tørket
  • 1.5 dl vann
Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g aprikos, tørket
  • 1.5 dl vann
Legg aprikosene i bløt i vannet i 8-10 timer.
Kok dem så på svak varme under lokk i 20 minutter (i bløtvannet).
Mos aprikosene med potetmoser og press mosen gjennom en sil for å få bort seige hinner.
Mosen blir ganske tykk og smaken kraftig.
Du kan spe med mer vann, og servere den som lunken suppe. Aprikosmos er også godt søtningsmiddel til grøt.
woman cooking

Bon appetit!

Legg aprikosene i bløt i vannet i 8-10 timer.
Kok dem så på svak varme under lokk i 20 minutter (i bløtvannet).
Mos aprikosene med potetmoser og press mosen gjennom en sil for å få bort seige hinner.
Mosen blir ganske tykk og smaken kraftig.
Du kan spe med mer vann, og servere den som lunken suppe. Aprikosmos er også godt søtningsmiddel til grøt.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?