Til hovedinnhold

Varme fiken med geitost og honning

25 min

En enkel og kjempegod forrett eller dessert som passer perfekt når du skal kose deg litt ekstra.

Lagret av 231 brukere
Varme fiken med geitost og honning

En enkel og kjempegod forrett eller dessert som passer perfekt når du skal kose deg litt ekstra.

Lagret av 231 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 5 stk fiken
  • 100 g chevre, hvit geitost
  • honning, flytende
  • 2 kvister rosmarin, frisk
  • 3 ss granateplekjerner
  • 2 ss valnøtter, evt. pistasj, hakket
  • ruccolasalat, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stk fiken
  • 100 g chevre, hvit geitost
  • honning, flytende
  • 2 kvister rosmarin, frisk
  • 3 ss granateplekjerner
  • 2 ss valnøtter, evt. pistasj, hakket
  • ruccolasalat, til servering
Skjær vekk den ytterste harde tuppen på fikenstilken. Skjær et dypt kryss ned i hver fiken. Del osten i jevne biter og legg en ostebit ned i hver fiken sammen med en liten rosmarinkvast.
Sett de fylte fikenen over på et stekebrett med bakepapir el. l. Drypp over godt med honning og bak fikenene ved 200 grader i ca. 8 minutter, eller til osten er gyllen og fikenene myke.
Server de fylte varme fikenen med et dryss av granateplekjerner - og litt hakkede nøtter og salat hvis du ønsker det.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær vekk den ytterste harde tuppen på fikenstilken. Skjær et dypt kryss ned i hver fiken. Del osten i jevne biter og legg en ostebit ned i hver fiken sammen med en liten rosmarinkvast.
Sett de fylte fikenen over på et stekebrett med bakepapir el. l. Drypp over godt med honning og bak fikenene ved 200 grader i ca. 8 minutter, eller til osten er gyllen og fikenene myke.
Server de fylte varme fikenen med et dryss av granateplekjerner - og litt hakkede nøtter og salat hvis du ønsker det.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?