Sunn grøt med appelsin og kanel à la Vibeke Klemetsen

45 min

Sunnhetsgrøten inneholder en blanding av mange slags korn og frø, er kjempegod og holder deg mett lenge. Appelsinsaus servert ved siden av setter prikken over i-en.
Tips! Tilsett gjerne 1 dl rosiner når du koker opp appelsinsaften. De saftige appelsinrosinene blir kjempegode.
Denne oppskriften er hentet fra kokeboken «Grøt» av Vibeke Klemetsen på Kagge Forlag. Foto: Synøve Dreyer

394 har lagret denne
Sunn grøt med appelsin og kanel à la Vibeke Klemetsen

Sunnhetsgrøten inneholder en blanding av mange slags korn og frø, er kjempegod og holder deg mett lenge. Appelsinsaus servert ved siden av setter prikken over i-en.
Tips! Tilsett gjerne 1 dl rosiner når du koker opp appelsinsaften. De saftige appelsinrosinene blir kjempegode.
Denne oppskriften er hentet fra kokeboken «Grøt» av Vibeke Klemetsen på Kagge Forlag. Foto: Synøve Dreyer

394 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 dl grøtris, risgryn
  • 2.5 dl vann
  • 1 dl havregryn, eller havrekli
  • 0.5 dl solsikkekjerner
  • 0.25 dl linfrø
  • 1 dl lettmelk
  • 0.5 ts salt

Appelsinsaus

  • 2 stk appelsin, kun saften
  • 1.5 dl vann
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ts potetmel
  • 0.5 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl grøtris, risgryn
  • 2.5 dl vann
  • 1 dl havregryn, eller havrekli
  • 0.5 dl solsikkekjerner
  • 0.25 dl linfrø
  • 1 dl lettmelk
  • 0.5 ts salt

Appelsinsaus

  • 2 stk appelsin, kun saften
  • 1.5 dl vann
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ts potetmel
  • 0.5 ss kanel
Kok risgrynene i vannet til de er innkokt, ca. 10 minutter. Tilsett havrekli, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø og melk.
Kok grøten under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett salt.
Lag appelsinsaus: Bland appelsinsaft, vann, sukker og kanel i en liten kjele. La blandingen koke litt inn. Rør potetmel ut i litt vann slik at den blir klumpfri, og tilsett jevningen i sausen i en jevn stråle mens du rører hele tiden. La koke opp og trekk deretter sausen fra varmen.
Server grøten med et par spiseskjeer appelsinsaus over hver porsjon.
woman cooking

Bon appetit!

Kok risgrynene i vannet til de er innkokt, ca. 10 minutter. Tilsett havrekli, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø og melk.
Kok grøten under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett salt.
Lag appelsinsaus: Bland appelsinsaft, vann, sukker og kanel i en liten kjele. La blandingen koke litt inn. Rør potetmel ut i litt vann slik at den blir klumpfri, og tilsett jevningen i sausen i en jevn stråle mens du rører hele tiden. La koke opp og trekk deretter sausen fra varmen.
Server grøten med et par spiseskjeer appelsinsaus over hver porsjon.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?