Sunn grøt med appelsin og kanel à la Vibeke Klemetsen
Sunnhetsgrøten inneholder en blanding av mange slags korn og frø, er kjempegod og holder deg mett lenge. Appelsinsaus servert ved siden av setter prikken over i-en.
Tips! Tilsett gjerne 1 dl rosiner når du koker opp appelsinsaften. De saftige appelsinrosinene blir kjempegode.
Denne oppskriften er hentet fra kokeboken «Grøt» av Vibeke Klemetsen på Kagge Forlag. Foto: Synøve Dreyer
Sunnhetsgrøten inneholder en blanding av mange slags korn og frø, er kjempegod og holder deg mett lenge. Appelsinsaus servert ved siden av setter prikken over i-en.
Tips! Tilsett gjerne 1 dl rosiner når du koker opp appelsinsaften. De saftige appelsinrosinene blir kjempegode.
Denne oppskriften er hentet fra kokeboken «Grøt» av Vibeke Klemetsen på Kagge Forlag. Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
- 1 dl grøtris, risgryn
- 2.5 dl vann
- 1 dl havregryn, eller havrekli
- 0.5 dl solsikkekjerner
- 0.25 dl linfrø
- 1 dl lettmelk
- 0.5 ts salt
Appelsinsaus
- 2 stk appelsin, kun saften
- 1.5 dl vann
- 3 ss brunt sukker
- 2 ts potetmel
- 0.5 ss kanel
Slik gjør du:
- 1 dl grøtris, risgryn
- 2.5 dl vann
- 1 dl havregryn, eller havrekli
- 0.5 dl solsikkekjerner
- 0.25 dl linfrø
- 1 dl lettmelk
- 0.5 ts salt
Appelsinsaus
- 2 stk appelsin, kun saften
- 1.5 dl vann
- 3 ss brunt sukker
- 2 ts potetmel
- 0.5 ss kanel

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto