Til hovedinnhold

Enkelt plommesyltetøy

30 min

Dette plommesyltetøyet passer perfekt til helgefrokosten. Godt brød, litt smør og et litt syrlig plommesyltetøy. En avis, et glass appelsinjus og en kopp kaffe gjør morgenstunden enda hyggeligere. Plommesyltetøyet er lett og raskt å lage.

– Det er valgfritt om du bruker Grand Marnier, men jeg hadde en liten flaske stående fra den tiden de serverte små flasker gratis på flyet, tipser matblogger Ina-Janine Johnsen, som har gitt ut kokeboken «Mat på bordet – fra morgen til kveld»

Uåpnet syltetøy som er lages forskriftsmessig holder seg cirka ett års tid hvis det oppbevares kjølig og mørkt.

Oppskrift og foto av Ina-Janine Johnsen hentet fra «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag)

Lagret av 103 brukere
Plommesyltetøy
Foto: Ina-Janine Johnsen / «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag)

Dette plommesyltetøyet passer perfekt til helgefrokosten. Godt brød, litt smør og et litt syrlig plommesyltetøy. En avis, et glass appelsinjus og en kopp kaffe gjør morgenstunden enda hyggeligere. Plommesyltetøyet er lett og raskt å lage.

– Det er valgfritt om du bruker Grand Marnier, men jeg hadde en liten flaske stående fra den tiden de serverte små flasker gratis på flyet, tipser matblogger Ina-Janine Johnsen, som har gitt ut kokeboken «Mat på bordet – fra morgen til kveld»

Uåpnet syltetøy som er lages forskriftsmessig holder seg cirka ett års tid hvis det oppbevares kjølig og mørkt.

Oppskrift og foto av Ina-Janine Johnsen hentet fra «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag)

Lagret av 103 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 1 liter syltetøy
  • 1 kg plommer, renset
  • 1 dl saft, plomme eller appelsinjus
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 0.5 pakke fruktpektin
  • 1 ss likør, f.eks Grand Marnier

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg plommer, renset
  • 1 dl saft, plomme eller appelsinjus
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 0.5 pakke fruktpektin
  • 1 ss likør, f.eks Grand Marnier
Ha plommer, saft eller jus og appelsinskall i en kjele med tykk bunn. La det koke opp og småkoke til frukten er mør og har løst seg litt opp. Vil du ha ett
litt glattere syltetøy, kan du bruke en stavmikser.
Tilsett fruktpektin, og rør det godt inn. La syltetøyet koke i 1 minutts tid. Tilsett sukker, og rør til det er elt oppløst. Kok opp syltetøyet igjen.
Hell syltetøyet over på rene, steriliserte glass, og sett på lokk.
Når syltetøyet er helt avkjølt, kan du sette på etiketter. Syltetøyet holder seg godt ett års tid hvis det oppbevares kjølig og mørkt.
woman cooking

Bon appetit!

Ha plommer, saft eller jus og appelsinskall i en kjele med tykk bunn. La det koke opp og småkoke til frukten er mør og har løst seg litt opp. Vil du ha ett
litt glattere syltetøy, kan du bruke en stavmikser.
Tilsett fruktpektin, og rør det godt inn. La syltetøyet koke i 1 minutts tid. Tilsett sukker, og rør til det er elt oppløst. Kok opp syltetøyet igjen.
Hell syltetøyet over på rene, steriliserte glass, og sett på lokk.
Når syltetøyet er helt avkjølt, kan du sette på etiketter. Syltetøyet holder seg godt ett års tid hvis det oppbevares kjølig og mørkt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?