rask

Enkelt plommesyltetøy

30 min
148 har lagret denne
Plommesyltetøy
Foto: Ina-Janine Johnsen / «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag)
148 har lagret denne
1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 1 liter syltetøy
  • 1 kg plommer, renset
  • 1 dl saft, plomme eller appelsinjus
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 0.5 pakke fruktpektin
  • 1 ss likør, f.eks Grand Marnier
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg plommer, renset
  • 1 dl saft, plomme eller appelsinjus
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 0.5 pakke fruktpektin
  • 1 ss likør, f.eks Grand Marnier
Ha plommer, saft eller jus og appelsinskall i en kjele med tykk bunn. La det koke opp og småkoke til frukten er mør og har løst seg litt opp. Vil du ha ett
litt glattere syltetøy, kan du bruke en stavmikser.
Tilsett fruktpektin, og rør det godt inn. La syltetøyet koke i 1 minutts tid. Tilsett sukker, og rør til det er elt oppløst. Kok opp syltetøyet igjen.
Hell syltetøyet over på rene, steriliserte glass, og sett på lokk.
Når syltetøyet er helt avkjølt, kan du sette på etiketter. Syltetøyet holder seg godt ett års tid hvis det oppbevares kjølig og mørkt.
woman cooking

Bon appetit!

Ha plommer, saft eller jus og appelsinskall i en kjele med tykk bunn. La det koke opp og småkoke til frukten er mør og har løst seg litt opp. Vil du ha ett
litt glattere syltetøy, kan du bruke en stavmikser.
Tilsett fruktpektin, og rør det godt inn. La syltetøyet koke i 1 minutts tid. Tilsett sukker, og rør til det er elt oppløst. Kok opp syltetøyet igjen.
Hell syltetøyet over på rene, steriliserte glass, og sett på lokk.
Når syltetøyet er helt avkjølt, kan du sette på etiketter. Syltetøyet holder seg godt ett års tid hvis det oppbevares kjølig og mørkt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?