Enkelt plommesyltetøy
Dette plommesyltetøyet passer perfekt til helgefrokosten. Godt brød, litt smør og et litt syrlig plommesyltetøy. En avis, et glass appelsinjus og en kopp kaffe gjør morgenstunden enda hyggeligere. Plommesyltetøyet er lett og raskt å lage.
– Det er valgfritt om du bruker Grand Marnier, men jeg hadde en liten flaske stående fra den tiden de serverte små flasker gratis på flyet, tipser matblogger Ina-Janine Johnsen, som har gitt ut kokeboken «Mat på bordet – fra morgen til kveld»
Uåpnet syltetøy som er lages forskriftsmessig holder seg cirka ett års tid hvis det oppbevares kjølig og mørkt.
Oppskrift og foto av Ina-Janine Johnsen hentet fra «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag)
Dette plommesyltetøyet passer perfekt til helgefrokosten. Godt brød, litt smør og et litt syrlig plommesyltetøy. En avis, et glass appelsinjus og en kopp kaffe gjør morgenstunden enda hyggeligere. Plommesyltetøyet er lett og raskt å lage.
– Det er valgfritt om du bruker Grand Marnier, men jeg hadde en liten flaske stående fra den tiden de serverte små flasker gratis på flyet, tipser matblogger Ina-Janine Johnsen, som har gitt ut kokeboken «Mat på bordet – fra morgen til kveld»
Uåpnet syltetøy som er lages forskriftsmessig holder seg cirka ett års tid hvis det oppbevares kjølig og mørkt.
Oppskrift og foto av Ina-Janine Johnsen hentet fra «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag)
- 1 kg plommer, renset
- 1 dl saft, plomme eller appelsinjus
- 2 ss appelsinskall, finrevet
- 0.5 pakke fruktpektin
- 1 ss likør, f.eks Grand Marnier
- 1 kg plommer, renset
- 1 dl saft, plomme eller appelsinjus
- 2 ss appelsinskall, finrevet
- 0.5 pakke fruktpektin
- 1 ss likør, f.eks Grand Marnier
litt glattere syltetøy, kan du bruke en stavmikser.

Bon appetit!
litt glattere syltetøy, kan du bruke en stavmikser.