Rips- og bringebærsaft – uten saftkoker

2 t 30 min
123 har lagret denne
Rips- og bringebærsaft – uten saftkoker
123 har lagret denne
1
porsjoner
  • 1 kg rips
  • 1 kg bringebær
  • 5 dl vann, mellom 4-6 desiliter
  • 600 g sukker, mellom 600-800 gram
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg rips
  • 1 kg bringebær
  • 5 dl vann, mellom 4-6 desiliter
  • 600 g sukker, mellom 600-800 gram
Skyll de rensede bærene i kaldt vann. Legg bærene over i en kasserolle og tilsett vannet.
La det koke langsomt opp, legg på lokk la det småkoke/trekke under lokk i ca. 30 minutter, eller til bærene har skiftet farge og saftet seg. Ikke rør!
Hell bærene over i et fuktig sileklede og la saften renne av i ca. 1 time. Ha saften tilbake i en ren kasserolle og tilsett sukkeret. Kok opp og la saften koke i ca. 10 minutter. Fjern skummet som danner seg på overflaten.
Fyll varm saft over på varme, rene flasker. Sett på kork og oppbevar saften mørkt og kjølig. Etter samme fremgangsmåte kan du bruke andre bær. Sukkermengden kan du selv justere.
Tips: For å hindre vekst av mikroorganismer kan du tilsette konserveringsmiddelet natriumbenzoat. Bruk ca. 1 ts natriumbenzoat pr. liter silt saft. Rør konserveringsmiddelet ut i litt av den varme ferdige saften og bland det tilbake i resten av saften.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll de rensede bærene i kaldt vann. Legg bærene over i en kasserolle og tilsett vannet.
La det koke langsomt opp, legg på lokk la det småkoke/trekke under lokk i ca. 30 minutter, eller til bærene har skiftet farge og saftet seg. Ikke rør!
Hell bærene over i et fuktig sileklede og la saften renne av i ca. 1 time. Ha saften tilbake i en ren kasserolle og tilsett sukkeret. Kok opp og la saften koke i ca. 10 minutter. Fjern skummet som danner seg på overflaten.
Fyll varm saft over på varme, rene flasker. Sett på kork og oppbevar saften mørkt og kjølig. Etter samme fremgangsmåte kan du bruke andre bær. Sukkermengden kan du selv justere.
Tips: For å hindre vekst av mikroorganismer kan du tilsette konserveringsmiddelet natriumbenzoat. Bruk ca. 1 ts natriumbenzoat pr. liter silt saft. Rør konserveringsmiddelet ut i litt av den varme ferdige saften og bland det tilbake i resten av saften.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?