Endelig en enkel og grei saftoppskrift uten saftkoker. Denne kjempedeilige saften kan alle lage med en helt vanlig kasserolle. Rips- og bringebærsaft er virkelig smaken av sensommer.
Endelig en enkel og grei saftoppskrift uten saftkoker. Denne kjempedeilige saften kan alle lage med en helt vanlig kasserolle. Rips- og bringebærsaft er virkelig smaken av sensommer.
Skyll de rensede bærene i kaldt vann. Legg bærene over i en kasserolle og tilsett vannet.
La det koke langsomt opp, legg på lokk la det småkoke/trekke under lokk i ca. 30 minutter, eller til bærene har skiftet farge og saftet seg. Ikke rør!
Hell bærene over i et fuktig sileklede og la saften renne av i ca. 1 time. Ha saften tilbake i en ren kasserolle og tilsett sukkeret. Kok opp og la saften koke i ca. 10 minutter. Fjern skummet som danner seg på overflaten.
Fyll varm saft over på varme, rene flasker. Sett på kork og oppbevar saften mørkt og kjølig. Etter samme fremgangsmåte kan du bruke andre bær. Sukkermengden kan du selv justere.
Tips: For å hindre vekst av mikroorganismer kan du tilsette konserveringsmiddelet natriumbenzoat. Bruk ca. 1 ts natriumbenzoat pr. liter silt saft. Rør konserveringsmiddelet ut i litt av den varme ferdige saften og bland det tilbake i resten av saften.
Bon appetit!
Skyll de rensede bærene i kaldt vann. Legg bærene over i en kasserolle og tilsett vannet.
La det koke langsomt opp, legg på lokk la det småkoke/trekke under lokk i ca. 30 minutter, eller til bærene har skiftet farge og saftet seg. Ikke rør!
Hell bærene over i et fuktig sileklede og la saften renne av i ca. 1 time. Ha saften tilbake i en ren kasserolle og tilsett sukkeret. Kok opp og la saften koke i ca. 10 minutter. Fjern skummet som danner seg på overflaten.
Fyll varm saft over på varme, rene flasker. Sett på kork og oppbevar saften mørkt og kjølig. Etter samme fremgangsmåte kan du bruke andre bær. Sukkermengden kan du selv justere.
Tips: For å hindre vekst av mikroorganismer kan du tilsette konserveringsmiddelet natriumbenzoat. Bruk ca. 1 ts natriumbenzoat pr. liter silt saft. Rør konserveringsmiddelet ut i litt av den varme ferdige saften og bland det tilbake i resten av saften.