vegetar

Klementinmarmelade med vanilje

2 t 30 min

Hadde det ikke smakt godt med rykende, nystekte horn eller danske varianten av croissants tebirkes toppet med litt hjemmelaget marmelade til frokost? Smaken av vanilje løfter denne oppskriften til et nytt nivå. Nam!

365 har lagret denne
Klementinmarmelade med vanilje

Hadde det ikke smakt godt med rykende, nystekte horn eller danske varianten av croissants tebirkes toppet med litt hjemmelaget marmelade til frokost? Smaken av vanilje løfter denne oppskriften til et nytt nivå. Nam!

365 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 kg klementin, med tynt skall
  • 6 dl vann
  • 1 stk sitron
  • 1.5 kg sukker
  • 1 stk vaniljestang, evt. litt kanelstang
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg klementin, med tynt skall
  • 6 dl vann
  • 1 stk sitron
  • 1.5 kg sukker
  • 1 stk vaniljestang, evt. litt kanelstang
Vask og skrubb frukten godt under varmt vann. Skjær frukten først i to og så i tynne skiver. Ta vare på eventuelle steiner og pakk dem inn i et stykke gasbind (de fungerer som fortykningsmiddel).
Ha fruktmassen og vannet i en tykkbunnet kjele og tilsett eventuelle steiner. Kok opp, rør rundt og legg på lokk. La frukten småkoke under lokk i ca 1 time.
Rør inn sukker og splittet vanilje. Småkok videre uten lokk i ca 45 min - 1 time eller til marmeladen har fått ønsket smak og konsistens. Rør ofte og skum av underveis om nødvendig.
Test om marmeladen er nok kokt ved å legge en liten skje med marmelade i kjøleskapet. Er den ikke tykk nok kan du koke marmeladen litt lenger, eller tykne den med syltepulver.
Fyll den kokende marmeladen over på rene syltetøyglass og legg raskt på lokket.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrubb frukten godt under varmt vann. Skjær frukten først i to og så i tynne skiver. Ta vare på eventuelle steiner og pakk dem inn i et stykke gasbind (de fungerer som fortykningsmiddel).
Ha fruktmassen og vannet i en tykkbunnet kjele og tilsett eventuelle steiner. Kok opp, rør rundt og legg på lokk. La frukten småkoke under lokk i ca 1 time.
Rør inn sukker og splittet vanilje. Småkok videre uten lokk i ca 45 min - 1 time eller til marmeladen har fått ønsket smak og konsistens. Rør ofte og skum av underveis om nødvendig.
Test om marmeladen er nok kokt ved å legge en liten skje med marmelade i kjøleskapet. Er den ikke tykk nok kan du koke marmeladen litt lenger, eller tykne den med syltepulver.
Fyll den kokende marmeladen over på rene syltetøyglass og legg raskt på lokket.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?