Hadde det ikke smakt godt med rykende, nystekte horn eller danske varianten av croissants tebirkes toppet med litt hjemmelaget marmelade til frokost? Smaken av vanilje løfter denne oppskriften til et nytt nivå. Nam!
Hadde det ikke smakt godt med rykende, nystekte horn eller danske varianten av croissants tebirkes toppet med litt hjemmelaget marmelade til frokost? Smaken av vanilje løfter denne oppskriften til et nytt nivå. Nam!
Vask og skrubb frukten godt under varmt vann. Skjær frukten først i to og så i tynne skiver. Ta vare på eventuelle steiner og pakk dem inn i et stykke gasbind (de fungerer som fortykningsmiddel).
Ha fruktmassen og vannet i en tykkbunnet kjele og tilsett eventuelle steiner. Kok opp, rør rundt og legg på lokk. La frukten småkoke under lokk i ca 1 time.
Rør inn sukker og splittet vanilje. Småkok videre uten lokk i ca 45 min - 1 time eller til marmeladen har fått ønsket smak og konsistens. Rør ofte og skum av underveis om nødvendig.
Test om marmeladen er nok kokt ved å legge en liten skje med marmelade i kjøleskapet. Er den ikke tykk nok kan du koke marmeladen litt lenger, eller tykne den med syltepulver.
Fyll den kokende marmeladen over på rene syltetøyglass og legg raskt på lokket.
Bon appetit!
Vask og skrubb frukten godt under varmt vann. Skjær frukten først i to og så i tynne skiver. Ta vare på eventuelle steiner og pakk dem inn i et stykke gasbind (de fungerer som fortykningsmiddel).
Ha fruktmassen og vannet i en tykkbunnet kjele og tilsett eventuelle steiner. Kok opp, rør rundt og legg på lokk. La frukten småkoke under lokk i ca 1 time.
Rør inn sukker og splittet vanilje. Småkok videre uten lokk i ca 45 min - 1 time eller til marmeladen har fått ønsket smak og konsistens. Rør ofte og skum av underveis om nødvendig.
Test om marmeladen er nok kokt ved å legge en liten skje med marmelade i kjøleskapet. Er den ikke tykk nok kan du koke marmeladen litt lenger, eller tykne den med syltepulver.
Fyll den kokende marmeladen over på rene syltetøyglass og legg raskt på lokket.