Til hovedinnhold

Fiken i portvin med spekeskinke, ricotta og nøtter

1 h
8 varer
153
Fiken i portvin med spekeskinke, ricotta og nøtter

Her legger jeg tørkede fiken i portvin natten før, og steker dem kjapt med smør og sukker rett før servering. De blir merkbart alkoholholdige - hvis du vil lage en mildere variant lar du dem bare ligge en times tid.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk fiken, tørkede, delt i to
  • 0.5 dl portvin
  • 2 ts sukker
  • 1 ts smør
  • 8 skive(r) spekeskinke
  • 2 ss ricotta
  • 1 ss pistasjnøtter
  • salt, pg pepper, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk fiken, tørkede, delt i to
  • 0.5 dl portvin
  • 2 ts sukker
  • 1 ts smør
  • 8 skive(r) spekeskinke
  • 2 ss ricotta
  • 1 ss pistasjnøtter
  • salt, pg pepper, etter smak
Del fikenene i to og legg i en liten beholder. Dekk med portvin og la stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ta fikenene ut av vinen og la dem renne av seg. Smelt sukker i en stekepanne over middels høy varme. Ha i smør og fiken og stek til de er fine og mørke. Legg på et serveringsfat.
Ha litt portvin i pannen og kok inn til sirup. Legg skinke og ost rundt omkring, dryss over nøtter, drypp over sirup. Krydre med litt urter og salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Del fikenene i to og legg i en liten beholder. Dekk med portvin og la stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ta fikenene ut av vinen og la dem renne av seg. Smelt sukker i en stekepanne over middels høy varme. Ha i smør og fiken og stek til de er fine og mørke. Legg på et serveringsfat.
Ha litt portvin i pannen og kok inn til sirup. Legg skinke og ost rundt omkring, dryss over nøtter, drypp over sirup. Krydre med litt urter og salt og pepper.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?