Fiken i portvin med spekeskinke, ricotta og nøtter

1 h
Lagret av 157 brukere
Fiken i portvin med spekeskinke, ricotta og nøtter
Lagret av 157 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk fiken, tørkede, delt i to
  • 0.5 dl portvin
  • 2 ts sukker
  • 1 ts smør
  • 8 skive(r) spekeskinke
  • 2 ss ricotta
  • 1 ss pistasjnøtter
  • salt, pg pepper, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk fiken, tørkede, delt i to
  • 0.5 dl portvin
  • 2 ts sukker
  • 1 ts smør
  • 8 skive(r) spekeskinke
  • 2 ss ricotta
  • 1 ss pistasjnøtter
  • salt, pg pepper, etter smak
Del fikenene i to og legg i en liten beholder. Dekk med portvin og la stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ta fikenene ut av vinen og la dem renne av seg. Smelt sukker i en stekepanne over middels høy varme. Ha i smør og fiken og stek til de er fine og mørke. Legg på et serveringsfat.
Ha litt portvin i pannen og kok inn til sirup. Legg skinke og ost rundt omkring, dryss over nøtter, drypp over sirup. Krydre med litt urter og salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Del fikenene i to og legg i en liten beholder. Dekk med portvin og la stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ta fikenene ut av vinen og la dem renne av seg. Smelt sukker i en stekepanne over middels høy varme. Ha i smør og fiken og stek til de er fine og mørke. Legg på et serveringsfat.
Ha litt portvin i pannen og kok inn til sirup. Legg skinke og ost rundt omkring, dryss over nøtter, drypp over sirup. Krydre med litt urter og salt og pepper.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?