Fiken i portvin med spekeskinke, ricotta og nøtter
60 min
Her legger jeg tørkede fiken i portvin natten før, og steker dem kjapt med smør og sukker rett før servering. De blir merkbart alkoholholdige - hvis du vil lage en mildere variant lar du dem bare ligge en times tid.
Her legger jeg tørkede fiken i portvin natten før, og steker dem kjapt med smør og sukker rett før servering. De blir merkbart alkoholholdige - hvis du vil lage en mildere variant lar du dem bare ligge en times tid.
Del fikenene i to og legg i en liten beholder. Dekk med portvin og la stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ta fikenene ut av vinen og la dem renne av seg. Smelt sukker i en stekepanne over middels høy varme. Ha i smør og fiken og stek til de er fine og mørke. Legg på et serveringsfat.
Ha litt portvin i pannen og kok inn til sirup. Legg skinke og ost rundt omkring, dryss over nøtter, drypp over sirup. Krydre med litt urter og salt og pepper.
Bon appetit!
Del fikenene i to og legg i en liten beholder. Dekk med portvin og la stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ta fikenene ut av vinen og la dem renne av seg. Smelt sukker i en stekepanne over middels høy varme. Ha i smør og fiken og stek til de er fine og mørke. Legg på et serveringsfat.
Ha litt portvin i pannen og kok inn til sirup. Legg skinke og ost rundt omkring, dryss over nøtter, drypp over sirup. Krydre med litt urter og salt og pepper.