Til hovedinnhold

Bananbarter

30 min

Det er november og tiden for menn å la barten å gro! Inspirert av Movember har matkunstner Ida Frosk laget sunne banankjeks-barter med mørk sjokolade som gjerne kan spises til frokost.

Lagret av 60 brukere
Bananbarter

Det er november og tiden for menn å la barten å gro! Inspirert av Movember har matkunstner Ida Frosk laget sunne banankjeks-barter med mørk sjokolade som gjerne kan spises til frokost.

Lagret av 60 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 stykker banan, godt modne
  • 8 ss havregryn, lettkokte
  • 1 ts peanøttsmør
  • 2 ts olje
  • 0.5 ts kanel
  • 1 klype salt

Pynt

  • mørk sjokolade, minst 70%, smeltet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker banan, godt modne
  • 8 ss havregryn, lettkokte
  • 1 ts peanøttsmør
  • 2 ts olje
  • 0.5 ts kanel
  • 1 klype salt

Pynt

  • mørk sjokolade, minst 70%, smeltet
Steg 1: Lag kjeksrøren ved å mose bananene godt sammen. Bland deretter inn resten av ingrediensene til du får en middels tjukk røre som henger godt sammen. Juster med mer havregryn dersom det blir for tynt, eller litt melk om det er for tykt.
Steg 1: Lag kjeksrøren ved å mose bananene godt sammen. Bland deretter inn resten av ingrediensene til du får en middels tjukk røre som henger godt sammen. Juster med mer havregryn dersom det blir for tynt, eller litt melk om det er for tykt.
Steg 2: For enklere forming av bartene fukt hendene dine først. Legg en teskje røre i håndflaten din og klem til. Trykk ut tuppen og legg på en bakepapirdekt stekebrett, gjør det samme en gang til for å lage den andre halvdelen av barten. Trykk dem sammen på midten. Røren flyter nesten ikke ut ved steking, så form dem slik du vil at sluttresultatet skal bli.
Steg 2: For enklere forming av bartene fukt hendene dine først. Legg en teskje røre i håndflaten din og klem til. Trykk ut tuppen og legg på en bakepapirdekt stekebrett, gjør det samme en gang til for å lage den andre halvdelen av barten. Trykk dem sammen på midten. Røren flyter nesten ikke ut ved steking, så form dem slik du vil at sluttresultatet skal bli.
Steg 3: Stek på 200 grader til de er gyldne, rundt 20 minutter. Pynt gjerne med smeltet mørk sjokolade (jeg brukte 85%) for et finere og mer smakfullt resultat. Kos deg med god samvittighet i bartemåneden!
Steg 3: Stek på 200 grader til de er gyldne, rundt 20 minutter. Pynt gjerne med smeltet mørk sjokolade (jeg brukte 85%) for et finere og mer smakfullt resultat. Kos deg med god samvittighet i bartemåneden!
Steg 4: Lag så mange barter du vil og legg dem på en tallerken.
Steg 4: Lag så mange barter du vil og legg dem på en tallerken.
woman cooking

Bon appetit!

Steg 1: Lag kjeksrøren ved å mose bananene godt sammen. Bland deretter inn resten av ingrediensene til du får en middels tjukk røre som henger godt sammen. Juster med mer havregryn dersom det blir for tynt, eller litt melk om det er for tykt.
Steg 1: Lag kjeksrøren ved å mose bananene godt sammen. Bland deretter inn resten av ingrediensene til du får en middels tjukk røre som henger godt sammen. Juster med mer havregryn dersom det blir for tynt, eller litt melk om det er for tykt.
Steg 2: For enklere forming av bartene fukt hendene dine først. Legg en teskje røre i håndflaten din og klem til. Trykk ut tuppen og legg på en bakepapirdekt stekebrett, gjør det samme en gang til for å lage den andre halvdelen av barten. Trykk dem sammen på midten. Røren flyter nesten ikke ut ved steking, så form dem slik du vil at sluttresultatet skal bli.
Steg 2: For enklere forming av bartene fukt hendene dine først. Legg en teskje røre i håndflaten din og klem til. Trykk ut tuppen og legg på en bakepapirdekt stekebrett, gjør det samme en gang til for å lage den andre halvdelen av barten. Trykk dem sammen på midten. Røren flyter nesten ikke ut ved steking, så form dem slik du vil at sluttresultatet skal bli.
Steg 3: Stek på 200 grader til de er gyldne, rundt 20 minutter. Pynt gjerne med smeltet mørk sjokolade (jeg brukte 85%) for et finere og mer smakfullt resultat. Kos deg med god samvittighet i bartemåneden!
Steg 3: Stek på 200 grader til de er gyldne, rundt 20 minutter. Pynt gjerne med smeltet mørk sjokolade (jeg brukte 85%) for et finere og mer smakfullt resultat. Kos deg med god samvittighet i bartemåneden!
Steg 4: Lag så mange barter du vil og legg dem på en tallerken.
Steg 4: Lag så mange barter du vil og legg dem på en tallerken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?