Til hovedinnhold

Eplesopp-sesongen er i gang

10 min

Sank de saftige eplesoppene nå som de norske eplene endelig har kommet.

Lagret av 17 brukere
Eplesopp-sesongen er i gang

Sank de saftige eplesoppene nå som de norske eplene endelig har kommet.

Lagret av 17 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 stk eple
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 dl frokostblanding

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk eple
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 dl frokostblanding
Få tak i noen fine epler, aller helst saftige norske. Alle typer kan brukes, men for fluesopputseende er de knall røde best såklart.
Få tak i noen fine epler, aller helst saftige norske. Alle typer kan brukes, men for fluesopputseende er de knall røde best såklart.
Del eplene i to. Skjær av et stykke nederst så du får riktig soppform. Bruk en spiss kniv til å lage hvite flekker ved å fjerne skallet enkelte steder. Drypp på litt sitronsaft slik at eplet ikke blir brunt.
Del eplene i to. Skjær av et stykke nederst så du får riktig soppform. Bruk en spiss kniv til å lage hvite flekker ved å fjerne skallet enkelte steder. Drypp på litt sitronsaft slik at eplet ikke blir brunt.
Kutt ut en liten avlang eplebit til hver sopp-topp for å gjøre det ferdig. Lag så mange sopper du vil, og pynt gjerne med hjemmelaget frokostblanding – for en smakfull liten snack.
Kutt ut en liten avlang eplebit til hver sopp-topp for å gjøre det ferdig. Lag så mange sopper du vil, og pynt gjerne med hjemmelaget frokostblanding – for en smakfull liten snack.
woman cooking

Bon appetit!

Få tak i noen fine epler, aller helst saftige norske. Alle typer kan brukes, men for fluesopputseende er de knall røde best såklart.
Få tak i noen fine epler, aller helst saftige norske. Alle typer kan brukes, men for fluesopputseende er de knall røde best såklart.
Del eplene i to. Skjær av et stykke nederst så du får riktig soppform. Bruk en spiss kniv til å lage hvite flekker ved å fjerne skallet enkelte steder. Drypp på litt sitronsaft slik at eplet ikke blir brunt.
Del eplene i to. Skjær av et stykke nederst så du får riktig soppform. Bruk en spiss kniv til å lage hvite flekker ved å fjerne skallet enkelte steder. Drypp på litt sitronsaft slik at eplet ikke blir brunt.
Kutt ut en liten avlang eplebit til hver sopp-topp for å gjøre det ferdig. Lag så mange sopper du vil, og pynt gjerne med hjemmelaget frokostblanding – for en smakfull liten snack.
Kutt ut en liten avlang eplebit til hver sopp-topp for å gjøre det ferdig. Lag så mange sopper du vil, og pynt gjerne med hjemmelaget frokostblanding – for en smakfull liten snack.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?