Aprikoser kan erstattes med ferskener. I denne oppskriften er det brukt lavendel, der de små nydelige blå blomstene fra toppen er plukket ut. Det blir både lekkert og veldig godt. Som alternativ kan du bruke både timian, sitrontimian eller rosmarinblader. Syltetøyet passer aldeles fortreffelig til modne oster.
Aprikoser kan erstattes med ferskener. I denne oppskriften er det brukt lavendel, der de små nydelige blå blomstene fra toppen er plukket ut. Det blir både lekkert og veldig godt. Som alternativ kan du bruke både timian, sitrontimian eller rosmarinblader. Syltetøyet passer aldeles fortreffelig til modne oster.
2 stykker lavendel, små blomster eller hakkede blader
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 kg aprikos, modne
0.5 stk sitron, saften
0.5 dl vann
1 stk vaniljestang
400 g sukker
2 stykker lavendel, små blomster eller hakkede blader
Flå aprikosene ved å la dem få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet begynner å løsne legger du dem over i iskaldt vann og drar av skinnet. Fjern steinen og skjær aprikosen i mindre biter.
Bland aprikos, vann, sitronsaft og sukker i en tykkbunnet kasserolle og la det koke sakte opp. Kok syltetøyet i 10 -15 minutter under stadig omrøring.
Tilsett lavendel og trekk kasserollen til side. Fyll syltetøyet over på et varmt, rent glass med tett lokk.
Bon appetit!
Flå aprikosene ved å la dem få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet begynner å løsne legger du dem over i iskaldt vann og drar av skinnet. Fjern steinen og skjær aprikosen i mindre biter.
Bland aprikos, vann, sitronsaft og sukker i en tykkbunnet kasserolle og la det koke sakte opp. Kok syltetøyet i 10 -15 minutter under stadig omrøring.
Tilsett lavendel og trekk kasserollen til side. Fyll syltetøyet over på et varmt, rent glass med tett lokk.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto