Syltetøy med aprikos og lavendel

45 min
Lagret av 30 brukere
Syltetøy med aprikos og lavendel
Lagret av 30 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 kg aprikos, modne
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 400 g sukker
  • 2 stykker lavendel, små blomster eller hakkede blader

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg aprikos, modne
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 400 g sukker
  • 2 stykker lavendel, små blomster eller hakkede blader
Flå aprikosene ved å la dem få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet begynner å løsne legger du dem over i iskaldt vann og drar av skinnet. Fjern steinen og skjær aprikosen i mindre biter.
Bland aprikos, vann, sitronsaft og sukker i en tykkbunnet kasserolle og la det koke sakte opp. Kok syltetøyet i 10 -15 minutter under stadig omrøring.
Tilsett lavendel og trekk kasserollen til side. Fyll syltetøyet over på et varmt, rent glass med tett lokk.
woman cooking

Bon appetit!

Flå aprikosene ved å la dem få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet begynner å løsne legger du dem over i iskaldt vann og drar av skinnet. Fjern steinen og skjær aprikosen i mindre biter.
Bland aprikos, vann, sitronsaft og sukker i en tykkbunnet kasserolle og la det koke sakte opp. Kok syltetøyet i 10 -15 minutter under stadig omrøring.
Tilsett lavendel og trekk kasserollen til side. Fyll syltetøyet over på et varmt, rent glass med tett lokk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?