Til hovedinnhold

Syltetøy med aprikos og lavendel

45 min
6 varer
29
Syltetøy med aprikos og lavendel

Aprikoser kan erstattes med ferskener. I denne oppskriften er det brukt lavendel, der de små nydelige blå blomstene fra toppen er plukket ut. Det blir både lekkert og veldig godt. Som alternativ kan du bruke både timian, sitrontimian eller rosmarinblader. Syltetøyet passer aldeles fortreffelig til modne oster.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 kg aprikos, modne
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 400 g sukker
  • 2 stykker lavendel, små blomster eller hakkede blader

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg aprikos, modne
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 400 g sukker
  • 2 stykker lavendel, små blomster eller hakkede blader
Flå aprikosene ved å la dem få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet begynner å løsne legger du dem over i iskaldt vann og drar av skinnet. Fjern steinen og skjær aprikosen i mindre biter.
Bland aprikos, vann, sitronsaft og sukker i en tykkbunnet kasserolle og la det koke sakte opp. Kok syltetøyet i 10 -15 minutter under stadig omrøring.
Tilsett lavendel og trekk kasserollen til side. Fyll syltetøyet over på et varmt, rent glass med tett lokk.
woman cooking

Bon appetit!

Flå aprikosene ved å la dem få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet begynner å løsne legger du dem over i iskaldt vann og drar av skinnet. Fjern steinen og skjær aprikosen i mindre biter.
Bland aprikos, vann, sitronsaft og sukker i en tykkbunnet kasserolle og la det koke sakte opp. Kok syltetøyet i 10 -15 minutter under stadig omrøring.
Tilsett lavendel og trekk kasserollen til side. Fyll syltetøyet over på et varmt, rent glass med tett lokk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?