Rørte blåbær
Rørte blåbær er noe av det enkleste du kan lage med sesongens bær. Det skal nemlig ikke kokes og gjør seg som topping på pannekaker, vafler, brødskiven eller i bakst. Rørte blåbær blir gjerne litt mer rennende og holdbarheten er kortere enn på blåbærsyltetøy. Rørte bær bør derfor fryses ned hvis du lager mye på en gang.
Hvor mye sukker skal du bruke i rørte blåbær? Start med litt og litt sukker og smak til underveis. Søte bær trenger ikke nødvendigvis like mye sukker, mens syrlige kanskje trenger mer.
Tips: Rørt syltetøy som er fryst holder seg ikke lenge etter opptining. Frys derfor gjerne ned i små porsjoner.
Rørte blåbær er noe av det enkleste du kan lage med sesongens bær. Det skal nemlig ikke kokes og gjør seg som topping på pannekaker, vafler, brødskiven eller i bakst. Rørte blåbær blir gjerne litt mer rennende og holdbarheten er kortere enn på blåbærsyltetøy. Rørte bær bør derfor fryses ned hvis du lager mye på en gang.
Hvor mye sukker skal du bruke i rørte blåbær? Start med litt og litt sukker og smak til underveis. Søte bær trenger ikke nødvendigvis like mye sukker, mens syrlige kanskje trenger mer.
Tips: Rørt syltetøy som er fryst holder seg ikke lenge etter opptining. Frys derfor gjerne ned i små porsjoner.
- 500 g blåbær
- 75 - 125 g sukker
