rask

Rørte blåbær

10 min

Rørte blåbær er noe av det enkleste du kan lage med sesongens bær. Det skal nemlig ikke kokes og gjør seg som topping på pannekaker, vafler, brødskiven eller i bakst. Rørte blåbær blir gjerne litt mer rennende og holdbarheten er kortere enn på blåbærsyltetøy. Rørte bær bør derfor fryses ned hvis du lager mye på en gang.

Hvor mye sukker skal du bruke i rørte blåbær? Start med litt og litt sukker og smak til underveis. Søte bær trenger ikke nødvendigvis like mye sukker, mens syrlige kanskje trenger mer.

Tips: Rørt syltetøy som er fryst holder seg ikke lenge etter opptining. Frys derfor gjerne ned i små porsjoner.

54 har lagret denne
Rørte blåbær i skål
Foto: Sara Johannessen Meek

Rørte blåbær er noe av det enkleste du kan lage med sesongens bær. Det skal nemlig ikke kokes og gjør seg som topping på pannekaker, vafler, brødskiven eller i bakst. Rørte blåbær blir gjerne litt mer rennende og holdbarheten er kortere enn på blåbærsyltetøy. Rørte bær bør derfor fryses ned hvis du lager mye på en gang.

Hvor mye sukker skal du bruke i rørte blåbær? Start med litt og litt sukker og smak til underveis. Søte bær trenger ikke nødvendigvis like mye sukker, mens syrlige kanskje trenger mer.

Tips: Rørt syltetøy som er fryst holder seg ikke lenge etter opptining. Frys derfor gjerne ned i små porsjoner.

54 har lagret denne
1
porsjoner
  • 500 g blåbær
  • 75 - 125 g sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g blåbær
  • 75 - 125 g sukker
Rens og skyll bærene.
Ha bærene i en bolle eller skål og rør sammen bær og noe av sukkeret med en gaffel til det er godt blandet. Smak eventuelt til med mer sukker og rør til alt sukkeret er oppløst.
Vil du ha mindre klumper kan du mosen av bærene med en gaffel. Bærene blir da mer rennende.
Server rørte blåbær til pannekaker, vafler eller på brødskiven, eller frys ned i små beholdere.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skyll bærene.
Ha bærene i en bolle eller skål og rør sammen bær og noe av sukkeret med en gaffel til det er godt blandet. Smak eventuelt til med mer sukker og rør til alt sukkeret er oppløst.
Vil du ha mindre klumper kan du mosen av bærene med en gaffel. Bærene blir da mer rennende.
Server rørte blåbær til pannekaker, vafler eller på brødskiven, eller frys ned i små beholdere.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?