rask

Solbærsyltetøy

30 min
123 har lagret denne
Solbærsyltetøy i glass
Foto: IStock
123 har lagret denne
1
porsjoner
  • 500 g solbær, helst økologiske og ikke for modne bær
  • 250 g sukker
  • 2 stk stjerneanis, hele
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g solbær, helst økologiske og ikke for modne bær
  • 250 g sukker
  • 2 stk stjerneanis, hele
Rens og skyll alle solbærene godt og tørk dem lett.
Ha sukker, stjerneanis og bær i en gryte og kok opp, mens du rører forsiktig rundt til sukkeret har løst seg opp. Da holder solbærene seg hele og fine.
Ha solbærsyltetøyet over på i steriliserte glass og sett på lokket. Du kan ta ut stjerneanisen, om du ønsker, men det er ikke nødvendig.
Sett solbærsyltetøyet kjølig og spis det med ristet surdeigsbrød eller det du har lyst på.
Sett solbærsyltetøyet kjølig og spis det med ristet surdeigsbrød eller det du har lyst på.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skyll alle solbærene godt og tørk dem lett.
Ha sukker, stjerneanis og bær i en gryte og kok opp, mens du rører forsiktig rundt til sukkeret har løst seg opp. Da holder solbærene seg hele og fine.
Ha solbærsyltetøyet over på i steriliserte glass og sett på lokket. Du kan ta ut stjerneanisen, om du ønsker, men det er ikke nødvendig.
Sett solbærsyltetøyet kjølig og spis det med ristet surdeigsbrød eller det du har lyst på.
Sett solbærsyltetøyet kjølig og spis det med ristet surdeigsbrød eller det du har lyst på.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?