rask
Klementin-curd
20 min
641 har lagret denne
Foto: Silje Sandberg
1
porsjoner
- 0.5 dl klementinjuice, ferskpresset
- 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
- 1.5 dl sukker
- 1.5 ss maisenna
- 2 stk egg
- 2 stk eggeplomme
- 80 g smør, kaldt, i terninger
Unngå at skjermen går i dvale
- 0.5 dl klementinjuice, ferskpresset
- 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
- 1.5 dl sukker
- 1.5 ss maisenna
- 2 stk egg
- 2 stk eggeplomme
- 80 g smør, kaldt, i terninger
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og visp godt sammen til blandingen er klumpfri og jevn.
Kok opp under konstant omrøring. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og ha over på rent og tett glass.

Bon appetit!
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og visp godt sammen til blandingen er klumpfri og jevn.
Kok opp under konstant omrøring. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og ha over på rent og tett glass.
Finn flere oppskrifter: