rask

Klementin-curd

20 min
641 har lagret denne
Klementin-curd
Foto: Silje Sandberg
641 har lagret denne
1
porsjoner
  • 0.5 dl klementinjuice, ferskpresset
  • 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 80 g smør, kaldt, i terninger
Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 dl klementinjuice, ferskpresset
  • 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 80 g smør, kaldt, i terninger
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og visp godt sammen til blandingen er klumpfri og jevn.
Kok opp under konstant omrøring. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og ha over på rent og tett glass.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og visp godt sammen til blandingen er klumpfri og jevn.
Kok opp under konstant omrøring. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og ha over på rent og tett glass.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?