Plommechutney er et supert å servere på ostefastet, og denne med fennikelfrø er god til blåmuggost og annen moden ost. Ingen grunn til å la plommene bli nedfallsfrukt når du kan lage hjemmelaget plommechutney.
Oppskriften er det kokk Malin Gimle Labråten / @LaKompott på Instagram som står bak.
Plommechutney er et supert å servere på ostefastet, og denne med fennikelfrø er god til blåmuggost og annen moden ost. Ingen grunn til å la plommene bli nedfallsfrukt når du kan lage hjemmelaget plommechutney.
Oppskriften er det kokk Malin Gimle Labråten / @LaKompott på Instagram som står bak.
Finhakk løken. Bland løk, vann, eddik, rosiner og fennikelfrø i en gryte.
La småkoke på lav varme under lokk i cirka 45 minutter, eller til løken er helt myk og vannet har fordampet. Ta eventuelt av lokket litt mot slutten.
Vask plommene, fjern steinene og skjær frukten grovt. Ha frukt og sukker i gryten og kok på lav varme til væsken har fordampet og syltetøyet har startet å tykne. Dette kan ta opp til en time, rør gjerne litt underveis.
Smak til med mer sukker eller syre om du ønsker, mengden kommer også litt an på hvor søt frukten var i utgangspunktet.
Ha chutneyen over i steriliserte glass.
Bon appetit!
Finhakk løken. Bland løk, vann, eddik, rosiner og fennikelfrø i en gryte.
La småkoke på lav varme under lokk i cirka 45 minutter, eller til løken er helt myk og vannet har fordampet. Ta eventuelt av lokket litt mot slutten.
Vask plommene, fjern steinene og skjær frukten grovt. Ha frukt og sukker i gryten og kok på lav varme til væsken har fordampet og syltetøyet har startet å tykne. Dette kan ta opp til en time, rør gjerne litt underveis.
Smak til med mer sukker eller syre om du ønsker, mengden kommer også litt an på hvor søt frukten var i utgangspunktet.
Ha chutneyen over i steriliserte glass.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto