Bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa
Dette er en frokostfavoritt fra den australske kokken Bill Granger. Når du skal lage bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa, trenger du et stekebrett med flere små, ildfaste former. Du kan fylle de ildfaste formene og oppbevare dem i kjøleskapet med eggefyllet, slik at de er klare til å bakes neste dag til frokost.
Oppskrift: Bill Granger sin bok "Australian Kitchen"
Dette er en frokostfavoritt fra den australske kokken Bill Granger. Når du skal lage bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa, trenger du et stekebrett med flere små, ildfaste former. Du kan fylle de ildfaste formene og oppbevare dem i kjøleskapet med eggefyllet, slik at de er klare til å bakes neste dag til frokost.
Oppskrift: Bill Granger sin bok "Australian Kitchen"
Stekt tomat- og chilisalsa
- 2 stykker tomater, store
- 1 stk rød chili, stor
- 2 ss olivenolje
- 1 ts røkt paprikapulver
- 500 g bladbete, eller sølvbete
- 4 ss olivenolje
- 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
- 2 ts kardemommefrø, hakket, eller malt kardemomme
- 2 ts malt koriander
- 2 ts spisskummen, frø
- 2 ts fennikelfrø
- 200 ml kremfløte
- 0.5 stk sitron, saften
- 8 stykker egg
- 4 ss rømme
- røkt paprikapulver, dryss over
- surdeigsbrød, til servering
Stekt tomat- og chilisalsa
- 2 stykker tomater, store
- 1 stk rød chili, stor
- 2 ss olivenolje
- 1 ts røkt paprikapulver
- 500 g bladbete, eller sølvbete
- 4 ss olivenolje
- 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
- 2 ts kardemommefrø, hakket, eller malt kardemomme
- 2 ts malt koriander
- 2 ts spisskummen, frø
- 2 ts fennikelfrø
- 200 ml kremfløte
- 0.5 stk sitron, saften
- 8 stykker egg
- 4 ss rømme
- røkt paprikapulver, dryss over
- surdeigsbrød, til servering
Stekt tomat- og chilisalsa
Egg
