Bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa

60 min

Dette er en frokostfavoritt fra den australske kokken Bill Granger. Når du skal lage bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa, trenger du et stekebrett med flere små, ildfaste former. Du kan fylle de ildfaste formene og oppbevare dem i kjøleskapet med eggefyllet, slik at de er klare til å bakes neste dag til frokost.

Oppskrift: Bill Granger sin bok "Australian Kitchen"

72 har lagret denne
Bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa
Foto: "Australian Kitchen" Bill Granger

Dette er en frokostfavoritt fra den australske kokken Bill Granger. Når du skal lage bakte, grønne egg med stekt tomat- og chilisalsa, trenger du et stekebrett med flere små, ildfaste former. Du kan fylle de ildfaste formene og oppbevare dem i kjøleskapet med eggefyllet, slik at de er klare til å bakes neste dag til frokost.

Oppskrift: Bill Granger sin bok "Australian Kitchen"

72 har lagret denne
4
porsjoner

Stekt tomat- og chilisalsa

  • 2 stykker tomater, store
  • 1 stk rød chili, stor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 500 g bladbete, eller sølvbete
  • 4 ss olivenolje
  • 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts kardemommefrø, hakket, eller malt kardemomme
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 200 ml kremfløte
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 8 stykker egg
  • 4 ss rømme
  • røkt paprikapulver, dryss over
  • surdeigsbrød, til servering
Unngå at skjermen går i dvale

Stekt tomat- og chilisalsa

  • 2 stykker tomater, store
  • 1 stk rød chili, stor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 500 g bladbete, eller sølvbete
  • 4 ss olivenolje
  • 3 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts kardemommefrø, hakket, eller malt kardemomme
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen, frø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 200 ml kremfløte
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 8 stykker egg
  • 4 ss rømme
  • røkt paprikapulver, dryss over
  • surdeigsbrød, til servering

Stekt tomat- og chilisalsa

Bruk en klype og hold chili og tomater direkte over en gassbrenner. Stek over en varm grill eller på grill i ovnen i fem til ti minutter. Snu ofte til de blir svarte.
Fjern tomat og chili fra varmen og legg i en lufttett boks. La ligge i fem minutter og skrell så av skallet og eventuelle stilker på grønnsakene.
Del tomatene i to, separer ut frøene og kutt opp kjøttet. Finhakk chilien og bland med tomatene sammen med olje og paprikapulver.
Sett til siden til resten er klart til servering.

Egg

Del bladbete i strimler og finhakk stilkene.
Varm olje i en stekepanne over medium varme. Tilsett stilkene, hvitløk og krydder, og stek i cirka ti minutter. Rør ofte, til stilkene er myke.
Tilsett de strimlede bladene med 2-3 spiseskjeer vann, og la det koke opp i fem til åtte minutter til bladene er myke.
Skru opp varmen. Hell kremfløte og sitronsaft oppi og la det surre i tre minutter.
Krydre med salt og pepper.
Sett ovnen på 200 grader. Hell miksen i fire 250-300 milliliter ildfaste former. Lag hull i miksen og knus et egg i hvert hull.
Dekk med folie og stek i 12-15 minutter, eller til eggehviten stivner.
Tilsett en skje rømme og tomat- og chilisalsa. Strø paprikakrydder over og server med surdeigsbrød.
woman cooking

Bon appetit!

Stekt tomat- og chilisalsa

Bruk en klype og hold chili og tomater direkte over en gassbrenner. Stek over en varm grill eller på grill i ovnen i fem til ti minutter. Snu ofte til de blir svarte.
Fjern tomat og chili fra varmen og legg i en lufttett boks. La ligge i fem minutter og skrell så av skallet og eventuelle stilker på grønnsakene.
Del tomatene i to, separer ut frøene og kutt opp kjøttet. Finhakk chilien og bland med tomatene sammen med olje og paprikapulver.
Sett til siden til resten er klart til servering.

Egg

Del bladbete i strimler og finhakk stilkene.
Varm olje i en stekepanne over medium varme. Tilsett stilkene, hvitløk og krydder, og stek i cirka ti minutter. Rør ofte, til stilkene er myke.
Tilsett de strimlede bladene med 2-3 spiseskjeer vann, og la det koke opp i fem til åtte minutter til bladene er myke.
Skru opp varmen. Hell kremfløte og sitronsaft oppi og la det surre i tre minutter.
Krydre med salt og pepper.
Sett ovnen på 200 grader. Hell miksen i fire 250-300 milliliter ildfaste former. Lag hull i miksen og knus et egg i hvert hull.
Dekk med folie og stek i 12-15 minutter, eller til eggehviten stivner.
Tilsett en skje rømme og tomat- og chilisalsa. Strø paprikakrydder over og server med surdeigsbrød.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?