Havregrøt med blåbær
Trenger du litt frokostvariasjon kan du teste ut svarthavre-grøt med blåbær. Urkornet, som med sin litt «nøttete» smak er på full fart tilbake på frokostbordet.
Når havren i tillegg er kuttet, steel cut, får den også en annen struktur og tyggemotstand.
Tips: Her har jeg brukt havregryn fra Svarthavre, et urkorn med en helt spesiell struktur. Får du ikke tak i det kan du koke grøten på de havregrynene du har tilgjengelig (men husk at både tid og væskemengden da reduseres)
Trenger du litt frokostvariasjon kan du teste ut svarthavre-grøt med blåbær. Urkornet, som med sin litt «nøttete» smak er på full fart tilbake på frokostbordet.
Når havren i tillegg er kuttet, steel cut, får den også en annen struktur og tyggemotstand.
Tips: Her har jeg brukt havregryn fra Svarthavre, et urkorn med en helt spesiell struktur. Får du ikke tak i det kan du koke grøten på de havregrynene du har tilgjengelig (men husk at både tid og væskemengden da reduseres)
- 2 dl havregryn, helst av typen steel cut
- 4 dl vann
- 4 dl melk
- 1 klype salt
- 1 dl blåbær, ferske eller frosne
Forslag til topping
- sukker
- honning
- bær, friske eller tørkede
- frukt, fersk eller tørket
- 2 dl havregryn, helst av typen steel cut
- 4 dl vann
- 4 dl melk
- 1 klype salt
- 1 dl blåbær, ferske eller frosne
Forslag til topping
- sukker
- honning
- bær, friske eller tørkede
- frukt, fersk eller tørket
