rask

Havregrøt med blåbær

25 min

Trenger du litt frokostvariasjon kan du teste ut svarthavre-grøt med blåbær. Urkornet, som med sin litt «nøttete» smak er på full fart tilbake på frokostbordet.

Når havren i tillegg er kuttet, steel cut, får den også en annen struktur og tyggemotstand.

Tips: Her har jeg brukt havregryn fra Svarthavre, et urkorn med en helt spesiell struktur. Får du ikke tak i det kan du koke grøten på de havregrynene du har tilgjengelig (men husk at både tid og væskemengden da reduseres)

258 har lagret denne
Johanna Siring/VG

Trenger du litt frokostvariasjon kan du teste ut svarthavre-grøt med blåbær. Urkornet, som med sin litt «nøttete» smak er på full fart tilbake på frokostbordet.

Når havren i tillegg er kuttet, steel cut, får den også en annen struktur og tyggemotstand.

Tips: Her har jeg brukt havregryn fra Svarthavre, et urkorn med en helt spesiell struktur. Får du ikke tak i det kan du koke grøten på de havregrynene du har tilgjengelig (men husk at både tid og væskemengden da reduseres)

258 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 dl havregryn, helst av typen steel cut
  • 4 dl vann
  • 4 dl melk
  • 1 klype salt
  • 1 dl blåbær, ferske eller frosne

Forslag til topping

  • sukker
  • honning
  • bær, friske eller tørkede
  • frukt, fersk eller tørket
Unngå at skjermen går i dvale
Bland havregryn med vann, melk og salt i en tykkbunnet kasserolle.
Kok opp og la det småkoke i 20 minutter.
Rør inn blåbær og server grøten med ønsket topping.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?