Kald havregrøt - bircher
Frokostgrøter gir deg ikke nødvendigvis et bedre liv over natten, men jeg i hvert fall love deg en strålende følelse av en god, smakfull og frisk start på dagen.
Her har jeg laget en kaldgrøt av havre og eple - også kalt bircher musli, og toppet den med yoghurt, rosiner, nøtter og frø.
I tilberedelsestiden har jeg ikke tatt med at den må stå i kjøleskapet over natten, minst seks timer.
Tips: Den kalde grøten holder seg fint i kjøleskapet et par tre dager. Men vent med å tilsette revet eple til rett før servering.
Frokostgrøter gir deg ikke nødvendigvis et bedre liv over natten, men jeg i hvert fall love deg en strålende følelse av en god, smakfull og frisk start på dagen.
Her har jeg laget en kaldgrøt av havre og eple - også kalt bircher musli, og toppet den med yoghurt, rosiner, nøtter og frø.
I tilberedelsestiden har jeg ikke tatt med at den må stå i kjøleskapet over natten, minst seks timer.
Tips: Den kalde grøten holder seg fint i kjøleskapet et par tre dager. Men vent med å tilsette revet eple til rett før servering.
Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 3.75 dl eplejuice
- 2 ss linfrø
- 0.5 ts kanel
- 1 stk eple
Forslag til topping
- yogurt, naturell
- rosiner
- pistasjnøtter, eller andre nøtter, hakket
- solsikkekjerner
- bringebær, tørket, eller andre bær eller tørket frukt
- honning, flytende
Slik gjør du:
- 5 dl havregryn
- 3.75 dl eplejuice
- 2 ss linfrø
- 0.5 ts kanel
- 1 stk eple
Forslag til topping
- yogurt, naturell
- rosiner
- pistasjnøtter, eller andre nøtter, hakket
- solsikkekjerner
- bringebær, tørket, eller andre bær eller tørket frukt
- honning, flytende
