Til hovedinnhold
rask
vegetar

Kald havregrøt - bircher

5 min

Frokostgrøter gir deg ikke nødvendigvis et bedre liv over natten, men jeg i hvert fall love deg en strålende følelse av en god, smakfull og frisk start på dagen.

Her har jeg laget en kaldgrøt av havre og eple - også kalt bircher musli, og toppet den med yoghurt, rosiner, nøtter og frø.

I tilberedelsestiden har jeg ikke tatt med at den må stå i kjøleskapet over natten, minst seks timer.

Tips: Den kalde grøten holder seg fint i kjøleskapet et par tre dager. Men vent med å tilsette revet eple til rett før servering.

Lagret av 304 brukere
Johanna Siring/VG

Frokostgrøter gir deg ikke nødvendigvis et bedre liv over natten, men jeg i hvert fall love deg en strålende følelse av en god, smakfull og frisk start på dagen.

Her har jeg laget en kaldgrøt av havre og eple - også kalt bircher musli, og toppet den med yoghurt, rosiner, nøtter og frø.

I tilberedelsestiden har jeg ikke tatt med at den må stå i kjøleskapet over natten, minst seks timer.

Tips: Den kalde grøten holder seg fint i kjøleskapet et par tre dager. Men vent med å tilsette revet eple til rett før servering.

Lagret av 304 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 dl havregryn
  • 3.75 dl eplejuice
  • 2 ss linfrø
  • 0.5 ts kanel
  • 1 stk eple

Forslag til topping

  • yogurt, naturell
  • rosiner
  • pistasjnøtter, eller andre nøtter, hakket
  • solsikkekjerner
  • bringebær, tørket, eller andre bær eller tørket frukt
  • honning, flytende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl havregryn
  • 3.75 dl eplejuice
  • 2 ss linfrø
  • 0.5 ts kanel
  • 1 stk eple

Forslag til topping

  • yogurt, naturell
  • rosiner
  • pistasjnøtter, eller andre nøtter, hakket
  • solsikkekjerner
  • bringebær, tørket, eller andre bær eller tørket frukt
  • honning, flytende
Rør sammen havregryn, eplejuice, linfrø og kanel.
Rør sammen havregryn, eplejuice, linfrø og kanel.
Dekk til og la det stå i kjøleskapet natten over.
Dekk til og la det stå i kjøleskapet natten over.
Riv eplet på et rivjern og rør det inn i grøten rett før servering.
Riv eplet på et rivjern og rør det inn i grøten rett før servering.
Topp kaldgrøten med yoghurt, rosiner, nøtter, frø og knuste tørkede bringebær, eller noe annet du liker.
Topp kaldgrøten med yoghurt, rosiner, nøtter, frø og knuste tørkede bringebær, eller noe annet du liker.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen havregryn, eplejuice, linfrø og kanel.
Rør sammen havregryn, eplejuice, linfrø og kanel.
Dekk til og la det stå i kjøleskapet natten over.
Dekk til og la det stå i kjøleskapet natten over.
Riv eplet på et rivjern og rør det inn i grøten rett før servering.
Riv eplet på et rivjern og rør det inn i grøten rett før servering.
Topp kaldgrøten med yoghurt, rosiner, nøtter, frø og knuste tørkede bringebær, eller noe annet du liker.
Topp kaldgrøten med yoghurt, rosiner, nøtter, frø og knuste tørkede bringebær, eller noe annet du liker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?