rask
Semulegrøt med bringebærsaus
30 min
Semulegrøt er kanskje en grøt mange husker fra barndommen. Det er en fløyelsmyk grøt som serveres med en frisk bærsaus.
300 har lagret denne
Semulegrøt er kanskje en grøt mange husker fra barndommen. Det er en fløyelsmyk grøt som serveres med en frisk bærsaus.
300 har lagret denne
4
porsjoner
- 1.5 dl semulegryn
- 2 ss smør
- 1 l helmelk
- 2 ss sukker
- 1 klype salt
- mandeldråper, kan sløyfes
- ristede mandler, hakket, kan sløyfes
- sukker, til servering
- kanel, til servering
Bringebærsaus
- 400 g bringebær, om fryste, tin dem
- 50 g sukker
Unngå at skjermen går i dvale
- 1.5 dl semulegryn
- 2 ss smør
- 1 l helmelk
- 2 ss sukker
- 1 klype salt
- mandeldråper, kan sløyfes
- ristede mandler, hakket, kan sløyfes
- sukker, til servering
- kanel, til servering
Bringebærsaus
- 400 g bringebær, om fryste, tin dem
- 50 g sukker
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte/kasserolle. Tilsett melken og kok opp.
Visp inn semulegrynene og la grøten småkoke i 10-15 minutter. Rør ofte så det ikke setter seg i bunnen.
Tilsett en klype salt og 2 ss sukker, og smak til med mandeldråper.
Kjør tinte bringebær og sukker raskt sammen med en stavmikser. Tilsett en skvett med vann hvis sausen virker veldig tykk.
Server grøten med ønsket topping.

Bon appetit!
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte/kasserolle. Tilsett melken og kok opp.
Visp inn semulegrynene og la grøten småkoke i 10-15 minutter. Rør ofte så det ikke setter seg i bunnen.
Tilsett en klype salt og 2 ss sukker, og smak til med mandeldråper.
Kjør tinte bringebær og sukker raskt sammen med en stavmikser. Tilsett en skvett med vann hvis sausen virker veldig tykk.
Server grøten med ønsket topping.
Finn flere oppskrifter: