Til hovedinnhold

Semulegrøt med bringebærsaus

30 min

Semulegrøt er kanskje en grøt mange husker fra barndommen. Det er en fløyelsmyk grøt som serveres med en frisk bærsaus.

Lagret av 284 brukere
semulegrøt med bringebærsaus og mandler

Semulegrøt er kanskje en grøt mange husker fra barndommen. Det er en fløyelsmyk grøt som serveres med en frisk bærsaus.

Lagret av 284 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 dl semulegryn
  • 2 ss smør
  • 1 l helmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 klype salt
  • mandeldråper, kan sløyfes
  • ristede mandler, hakket, kan sløyfes
  • sukker, til servering
  • kanel, til servering

Bringebærsaus

  • 400 g bringebær, om fryste, tin dem
  • 50 g sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl semulegryn
  • 2 ss smør
  • 1 l helmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 klype salt
  • mandeldråper, kan sløyfes
  • ristede mandler, hakket, kan sløyfes
  • sukker, til servering
  • kanel, til servering

Bringebærsaus

  • 400 g bringebær, om fryste, tin dem
  • 50 g sukker
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte/kasserolle. Tilsett melken og kok opp.
Visp inn semulegrynene og la grøten småkoke i 10-15 minutter. Rør ofte så det ikke setter seg i bunnen.
Tilsett en klype salt og 2 ss sukker, og smak til med mandeldråper.
Kjør tinte bringebær og sukker raskt sammen med en stavmikser. Tilsett en skvett med vann hvis sausen virker veldig tykk.
Server grøten med ønsket topping.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en tykkbunnet gryte/kasserolle. Tilsett melken og kok opp.
Visp inn semulegrynene og la grøten småkoke i 10-15 minutter. Rør ofte så det ikke setter seg i bunnen.
Tilsett en klype salt og 2 ss sukker, og smak til med mandeldråper.
Kjør tinte bringebær og sukker raskt sammen med en stavmikser. Tilsett en skvett med vann hvis sausen virker veldig tykk.
Server grøten med ønsket topping.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?