Bland alle de tørre ingrediensene i en stor rørebolle.
Karamellblanding: Finn frem en kjele og tilsett vann, lønnesirup, honning, melk og vaniljepasta. Varm opp blandingen til kokepunktet og la den småkoke i 1-2 minutter. Ta kjelen av platen og rør inn smøret så det smelter. Blandingen skal bli helt tyntflytende og ser ikke ut som karamell, selv om den gir granolaen smak av karamell.
Hell det flytende fra kjelen og rett i bollen med de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Det skal bli en temmelig bløt blanding. La dette stå og svelle i 10 minutter.
Smør en langpanne med olje. Ha deretter granolablandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Dryss over maldonsalt (kan sløyfes hvis du vil).
Stek granolaen midt i ovnen ved 160°C. Vend rundt på granolaen hvert 10. minutt med en stekespade slik at den blir jevnt stekt. Total steketid er cirka 40 minutter. La granolaen bli helt kald før den has på en tett boks eller glasskrukke med lokk.
Bon appetit!
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor rørebolle.
Karamellblanding: Finn frem en kjele og tilsett vann, lønnesirup, honning, melk og vaniljepasta. Varm opp blandingen til kokepunktet og la den småkoke i 1-2 minutter. Ta kjelen av platen og rør inn smøret så det smelter. Blandingen skal bli helt tyntflytende og ser ikke ut som karamell, selv om den gir granolaen smak av karamell.
Hell det flytende fra kjelen og rett i bollen med de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Det skal bli en temmelig bløt blanding. La dette stå og svelle i 10 minutter.
Smør en langpanne med olje. Ha deretter granolablandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Dryss over maldonsalt (kan sløyfes hvis du vil).
Stek granolaen midt i ovnen ved 160°C. Vend rundt på granolaen hvert 10. minutt med en stekespade slik at den blir jevnt stekt. Total steketid er cirka 40 minutter. La granolaen bli helt kald før den has på en tett boks eller glasskrukke med lokk.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto