Speltgrøt med bringebæris, nøtter og sirup
1 h
Deilige bringebær smaker nydelig i seg selv som topping på grøt, men for en ekstra god vri kan de kjøres i en blender sammen med yoghurt.
Tips! Sesamfrø ristet i lønnesirup er fantastisk godt.
Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)
Lagret av 70 brukere
Deilige bringebær smaker nydelig i seg selv som topping på grøt, men for en ekstra god vri kan de kjøres i en blender sammen med yoghurt.
Tips! Sesamfrø ristet i lønnesirup er fantastisk godt.
Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)
Lagret av 70 brukere
Ingredienser
2
porsjoner
- 1 dl spelt
- 4 - 5 dl havremelk
- 0.5 stk vaniljestang, kan erstattes med 1 ts vaniljesukker
- 4 ss honning
- 1 stk sitron, saft og finrevet skall
- 1 dl bringebær, frosne
- 1 dl vaniljeyoghurt, eller gresk yoghurt
- sesamfrø, eller valnøtter, ristet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 dl spelt
- 4 - 5 dl havremelk
- 0.5 stk vaniljestang, kan erstattes med 1 ts vaniljesukker
- 4 ss honning
- 1 stk sitron, saft og finrevet skall
- 1 dl bringebær, frosne
- 1 dl vaniljeyoghurt, eller gresk yoghurt
- sesamfrø, eller valnøtter, ristet
Legg spelt i vann om kvelden.
Skyll fra vannet. Kok opp spelt i melk sammen med vanilje og la det putre i 40–50 minutter.
Lag sirup: Bland sammen honning, sitronsaft og skall. Sett til side.
Ha de frosne bringebærene i en blender sammen med yoghurt. Sett på frys hvis du ikke skal spise med en gang.
Server grøten med bringebæris, nøtter og sirup.

Bon appetit!
Legg spelt i vann om kvelden.
Skyll fra vannet. Kok opp spelt i melk sammen med vanilje og la det putre i 40–50 minutter.
Lag sirup: Bland sammen honning, sitronsaft og skall. Sett til side.
Ha de frosne bringebærene i en blender sammen med yoghurt. Sett på frys hvis du ikke skal spise med en gang.
Server grøten med bringebæris, nøtter og sirup.