Til hovedinnhold

Speltgrøt med bringebæris, nøtter og sirup

1 h
8 varer
68
Speltgrøt med bringebæris, nøtter og sirup

Deilige bringebær smaker nydelig i seg selv som topping på grøt, men for en ekstra god vri kan de kjøres i en blender sammen med yoghurt.

Tips! Sesamfrø ristet i lønnesirup er fantastisk godt.

Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 dl spelt
  • 4 - 5 dl havremelk
  • 0.5 stk vaniljestang, kan erstattes med 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss honning
  • 1 stk sitron, saft og finrevet skall
  • 1 dl bringebær, frosne
  • 1 dl vaniljeyoghurt, eller gresk yoghurt
  • sesamfrø, eller valnøtter, ristet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl spelt
  • 4 - 5 dl havremelk
  • 0.5 stk vaniljestang, kan erstattes med 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss honning
  • 1 stk sitron, saft og finrevet skall
  • 1 dl bringebær, frosne
  • 1 dl vaniljeyoghurt, eller gresk yoghurt
  • sesamfrø, eller valnøtter, ristet
Legg spelt i vann om kvelden.
Skyll fra vannet. Kok opp spelt i melk sammen med vanilje og la det putre i 40–50 minutter.
Lag sirup: Bland sammen honning, sitronsaft og skall. Sett til side.
Ha de frosne bringebærene i en blender sammen med yoghurt. Sett på frys hvis du ikke skal spise med en gang.
Server grøten med bringebæris, nøtter og sirup.
woman cooking

Bon appetit!

Legg spelt i vann om kvelden.
Skyll fra vannet. Kok opp spelt i melk sammen med vanilje og la det putre i 40–50 minutter.
Lag sirup: Bland sammen honning, sitronsaft og skall. Sett til side.
Ha de frosne bringebærene i en blender sammen med yoghurt. Sett på frys hvis du ikke skal spise med en gang.
Server grøten med bringebæris, nøtter og sirup.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?