Kjøleskapsgrøt med sitronyoghurt
Denne frokosten gir deg en frisk start på dagen. Kjøleskapsgrøt eller «overnight oats» har opphav fra forrige århundre da sveitseren Maxmilian Oskar Bircher-Benner, som levde fra 1867-1939, begynte å legge havre i vann over natten. Denne varianten serveres med sitronyoghurt.
Får du ikke tak i sitronyoghurt, kan du lage din egen med en gresk yoghurt naturell blandet med sitronjuice og skall. Ha litt honning på toppen for søtning. Alle yoghurter og all syrnet melk passer ellers til kjøleskapsgrøt, og har du i frosne blåbær, solbær eller bringebær, tiner bærene over natten sammen med korn og yoghurt.
Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)
Denne frokosten gir deg en frisk start på dagen. Kjøleskapsgrøt eller «overnight oats» har opphav fra forrige århundre da sveitseren Maxmilian Oskar Bircher-Benner, som levde fra 1867-1939, begynte å legge havre i vann over natten. Denne varianten serveres med sitronyoghurt.
Får du ikke tak i sitronyoghurt, kan du lage din egen med en gresk yoghurt naturell blandet med sitronjuice og skall. Ha litt honning på toppen for søtning. Alle yoghurter og all syrnet melk passer ellers til kjøleskapsgrøt, og har du i frosne blåbær, solbær eller bringebær, tiner bærene over natten sammen med korn og yoghurt.
Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)
- 1 dl havre, hakket
- 0.5 stk sitron, saften og finrevet skall
- 1 dl vann
- 2 - 3 dl yoghurt, sitron
- kokos, flak (hvis du vil)
- 1 dl havre, hakket
- 0.5 stk sitron, saften og finrevet skall
- 1 dl vann
- 2 - 3 dl yoghurt, sitron
- kokos, flak (hvis du vil)
