Grøt med ingefærsirup
Det er mange måter å lage grøt på, enten ved å blande forskjellige gryn eller leke deg frem med topping og smaker. Her deler forfatterne bak boken «Grøt på ville veier» oppskriften på Bodegagrøt som er en kombinasjon av bygg/spelt og quinoa toppet med sirup og valgfri frukt. De liker også å blande melk og kokosmelk for den gode smaken.
Du kan lage en sirup selv, slik de har gjort. Eller finne en god honning og smaksette den selv med fersk, fint revet ingefær.
Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)
Det er mange måter å lage grøt på, enten ved å blande forskjellige gryn eller leke deg frem med topping og smaker. Her deler forfatterne bak boken «Grøt på ville veier» oppskriften på Bodegagrøt som er en kombinasjon av bygg/spelt og quinoa toppet med sirup og valgfri frukt. De liker også å blande melk og kokosmelk for den gode smaken.
Du kan lage en sirup selv, slik de har gjort. Eller finne en god honning og smaksette den selv med fersk, fint revet ingefær.
Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)
- 1 dl bygg, hel bygg eller spelt
- 1 dl quinoa, flak eller hel quinoa
- 6 dl melk, eller kokosmelk, gjerne bland
- 1 klype salt
Ingefærsirup
- 1 dl ingefær, fersk og grovt revet
- 1 dl honning
- 5 dl vann
topping
- papaya
- granateple
- appelsin
- plommer
- kokos, revet
- 1 dl bygg, hel bygg eller spelt
- 1 dl quinoa, flak eller hel quinoa
- 6 dl melk, eller kokosmelk, gjerne bland
- 1 klype salt
Ingefærsirup
- 1 dl ingefær, fersk og grovt revet
- 1 dl honning
- 5 dl vann
topping
- papaya
- granateple
- appelsin
- plommer
- kokos, revet
