Hjemmelaget granola med blåbær og vanilje
Den aller beste granolaen lager du selv!
Det fine med å lage hjemmelaget granola er dessuten at du kan bruke den kombinasjonen nøtter, frø og tørket frukt som du liker best! Det er ikke så nøye med eksakte mål heller, og du kan variere oppskriften med det du måtte ha tilgjengelig. Dette er en variant med blåbær og vanilje, som jeg synes er utrolig god! Server den gjerne med gresk yoghurt, blåbærsyltetøy og friske blåbær.
Nydelig, næringsrik start på dagen! Nam!
Tips: Granola skal være sprø i konsistensen (med unntak av den tørkede frukten). Hvis du imidlertid foretrekker den mykere, kan du lage klar en skål med yoghurt, syltetøy og granola kvelden før og sette i kjøleskapet over natten. Da vil konsistensen bli mye mykere.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Den aller beste granolaen lager du selv!
Det fine med å lage hjemmelaget granola er dessuten at du kan bruke den kombinasjonen nøtter, frø og tørket frukt som du liker best! Det er ikke så nøye med eksakte mål heller, og du kan variere oppskriften med det du måtte ha tilgjengelig. Dette er en variant med blåbær og vanilje, som jeg synes er utrolig god! Server den gjerne med gresk yoghurt, blåbærsyltetøy og friske blåbær.
Nydelig, næringsrik start på dagen! Nam!
Tips: Granola skal være sprø i konsistensen (med unntak av den tørkede frukten). Hvis du imidlertid foretrekker den mykere, kan du lage klar en skål med yoghurt, syltetøy og granola kvelden før og sette i kjøleskapet over natten. Da vil konsistensen bli mye mykere.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 2.5 dl eplejuice
- 4 ss honning
- 2 ss brunt sukker
- 1 stk vaniljestang
- 2 dl havregryn
- 3 dl store havregryn
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl mandler, skåldede
- 1 dl hasselnøtter, skåldede
- 2 dl valnøtter
- 1 ss solsikkeolje
- 200 g blåbær, tørkede
Til servering
- gresk yoghurt, gjerne vanilje
- blåbærsyltetøy
- blåbær
Slik gjør du:
- 2.5 dl eplejuice
- 4 ss honning
- 2 ss brunt sukker
- 1 stk vaniljestang
- 2 dl havregryn
- 3 dl store havregryn
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl mandler, skåldede
- 1 dl hasselnøtter, skåldede
- 2 dl valnøtter
- 1 ss solsikkeolje
- 200 g blåbær, tørkede
Til servering
- gresk yoghurt, gjerne vanilje
- blåbærsyltetøy
- blåbær
