Til hovedinnhold

Grøt med agavesirup og bær

15 min

Denne grøten er fyldig og metter lenge. Grøten er glutenfri, og kan gjøres melkefri ved å bruke for eksempel mandelmelk. Topp grøten med bær, tørkede spiselige blomster eller vinterfrukt som klementin og fiken. 

Lagret av 186 brukere
Grøt med agavesirup og bær

Denne grøten er fyldig og metter lenge. Grøten er glutenfri, og kan gjøres melkefri ved å bruke for eksempel mandelmelk. Topp grøten med bær, tørkede spiselige blomster eller vinterfrukt som klementin og fiken. 

Lagret av 186 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 dl havregryn, ikke lettkokte
  • 0.5 dl hirse, flak
  • 0.5 dl bokhvete, hele frø
  • 1 ss knuste linfrø
  • 1 ss chiafrø, kan utelates
  • 4 dl melk, valgfri type
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss agavesirup
  • 1 håndfull bær, til topping

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl havregryn, ikke lettkokte
  • 0.5 dl hirse, flak
  • 0.5 dl bokhvete, hele frø
  • 1 ss knuste linfrø
  • 1 ss chiafrø, kan utelates
  • 4 dl melk, valgfri type
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss agavesirup
  • 1 håndfull bær, til topping
Ha havregryn, hirseflak, bokhvetegryn og knuste linfrø i en liten kjele. Hell på valgfri melk og varm opp ved middels til lav temperatur. Grøten skal småboble i 10-15 minutter. Bokhvetegrynene skal det fremdeles være litt knas i. Det gir grøten tekstur.
Når grøten er klar rører du inn chiafrø om du ønsker det, krydderet, en skvis sitronsaft og litt agavesirup. Smak til om du ønsker grøten søtere. Føles grøten litt “emmen” kan du ha i en liten klype salt til.
Topp grøten med friske bær, tørkede spiselige blomster eller vinterfrukt som klementin og fiken. Nytes mens den er varm.
woman cooking

Bon appetit!

Ha havregryn, hirseflak, bokhvetegryn og knuste linfrø i en liten kjele. Hell på valgfri melk og varm opp ved middels til lav temperatur. Grøten skal småboble i 10-15 minutter. Bokhvetegrynene skal det fremdeles være litt knas i. Det gir grøten tekstur.
Når grøten er klar rører du inn chiafrø om du ønsker det, krydderet, en skvis sitronsaft og litt agavesirup. Smak til om du ønsker grøten søtere. Føles grøten litt “emmen” kan du ha i en liten klype salt til.
Topp grøten med friske bær, tørkede spiselige blomster eller vinterfrukt som klementin og fiken. Nytes mens den er varm.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?