Denne grøten er fyldig og metter lenge. Grøten er glutenfri, og kan gjøres melkefri ved å bruke for eksempel mandelmelk. Topp grøten med bær, tørkede spiselige blomster eller vinterfrukt som klementin og fiken.
Denne grøten er fyldig og metter lenge. Grøten er glutenfri, og kan gjøres melkefri ved å bruke for eksempel mandelmelk. Topp grøten med bær, tørkede spiselige blomster eller vinterfrukt som klementin og fiken.
Ha havregryn, hirseflak, bokhvetegryn og knuste linfrø i en liten kjele. Hell på valgfri melk og varm opp ved middels til lav temperatur. Grøten skal småboble i 10-15 minutter. Bokhvetegrynene skal det fremdeles være litt knas i. Det gir grøten tekstur.
Når grøten er klar rører du inn chiafrø om du ønsker det, krydderet, en skvis sitronsaft og litt agavesirup. Smak til om du ønsker grøten søtere. Føles grøten litt “emmen” kan du ha i en liten klype salt til.
Topp grøten med friske bær, tørkede spiselige blomster eller vinterfrukt som klementin og fiken. Nytes mens den er varm.
Bon appetit!
Ha havregryn, hirseflak, bokhvetegryn og knuste linfrø i en liten kjele. Hell på valgfri melk og varm opp ved middels til lav temperatur. Grøten skal småboble i 10-15 minutter. Bokhvetegrynene skal det fremdeles være litt knas i. Det gir grøten tekstur.
Når grøten er klar rører du inn chiafrø om du ønsker det, krydderet, en skvis sitronsaft og litt agavesirup. Smak til om du ønsker grøten søtere. Føles grøten litt “emmen” kan du ha i en liten klype salt til.
Topp grøten med friske bær, tørkede spiselige blomster eller vinterfrukt som klementin og fiken. Nytes mens den er varm.