rask

Havregrøt med karamellsaus, eple og ristede mandler

30 min

Denne havregrøten har vært den definitive bestselgeren på den svært populære grøtbaren «Grød» i København siden de åpnet dørene i 2011. Kombinasjonen av den trygge, fyldige havregrøten, den fete karamellsausen, de friske, syrlige eplene og de sprø mandlene har gjort grøten til en levende legende på rekordtid. 

Mange, særlig de som er litt eldre og som ble tvangsforet med velling og byggrynsgrøt i oppveksten, sier at de hater grøt. Men etter at de har smakt Grød's «h1» (betegnelsen personalet bruker på grøten, red. anm.) har de gått fra grøtskeptikere til grøtelskere. Det sies at det skal sterke krefter til for å kurere et grøttraume, men den kraften har denne grøten!

Grøten er lett å lage - men pass deg, den er svært vanedannende!

NB: Karamellsausen tar litt tid å lage (men denne oppskriften gir en større mengde, som kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet), ellers er det hele fort gjort!

261 har lagret denne
Havregrøt med karamellsaus, eple og ristede mandler

Denne havregrøten har vært den definitive bestselgeren på den svært populære grøtbaren «Grød» i København siden de åpnet dørene i 2011. Kombinasjonen av den trygge, fyldige havregrøten, den fete karamellsausen, de friske, syrlige eplene og de sprø mandlene har gjort grøten til en levende legende på rekordtid. 

Mange, særlig de som er litt eldre og som ble tvangsforet med velling og byggrynsgrøt i oppveksten, sier at de hater grøt. Men etter at de har smakt Grød's «h1» (betegnelsen personalet bruker på grøten, red. anm.) har de gått fra grøtskeptikere til grøtelskere. Det sies at det skal sterke krefter til for å kurere et grøttraume, men den kraften har denne grøten!

Grøten er lett å lage - men pass deg, den er svært vanedannende!

NB: Karamellsausen tar litt tid å lage (men denne oppskriften gir en større mengde, som kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet), ellers er det hele fort gjort!

261 har lagret denne
2
porsjoner

Grøt

  • 3 dl havregryn, store
  • 3 dl vann
  • 3 dl melk
  • salt

karamellsaus

  • 2 boks kondensert melk
  • 0.25 dl vann, kokende

topping

  • 40 g mandel
  • 1 stk eple
Unngå at skjermen går i dvale

Grøt

  • 3 dl havregryn, store
  • 3 dl vann
  • 3 dl melk
  • salt

karamellsaus

  • 2 boks kondensert melk
  • 0.25 dl vann, kokende

topping

  • 40 g mandel
  • 1 stk eple
Karamellsaus: Ha boksene med kondensert melk i en kjele og hell på vann så det dekker boksene. La boksene koke ved svak varme i 4-5 timer. Skyll boksene under kaldt vann, til de er avkjølt. Åpne boksene og bland innholdet sammen med kokende vann til en kremet og jevn konsistens.
Kok opp havregryn, vann og melk. Skru ned til medium varme når grøten koker og la den småkoke til du når ønsket konsistens, omtrent 7-8 minutter. Smak til med salt.
Stek mandlene i en tørr stekepanne på medium varme til de er helt sprø og har fått en gyllen farge. Avkjøl noe og grovhakk dem. Skjær eplet i små biter.
Anrett varm grøt i dype tallerkener og server med karamellsaus, eple og hakkede mandler.
woman cooking

Bon appetit!

Karamellsaus: Ha boksene med kondensert melk i en kjele og hell på vann så det dekker boksene. La boksene koke ved svak varme i 4-5 timer. Skyll boksene under kaldt vann, til de er avkjølt. Åpne boksene og bland innholdet sammen med kokende vann til en kremet og jevn konsistens.
Kok opp havregryn, vann og melk. Skru ned til medium varme når grøten koker og la den småkoke til du når ønsket konsistens, omtrent 7-8 minutter. Smak til med salt.
Stek mandlene i en tørr stekepanne på medium varme til de er helt sprø og har fått en gyllen farge. Avkjøl noe og grovhakk dem. Skjær eplet i små biter.
Anrett varm grøt i dype tallerkener og server med karamellsaus, eple og hakkede mandler.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?