Chiapudding med mango og pasjonsfrukt
Denne puddingen laget med superfrøet chia er et sunnere dessertalternativ,men den gjør seg også bra som en frisk frokost.
Chiafrø har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egen vekt. De eser ut og blir geléaktig i kontakt med væske. Derfor er de perfekt å lage pudding av!
Det tar bare et par minutter før chiafrøene sveller i kontakt med væske, men de trenger et par timer på seg i kjøleskap før det blir puddingkonsistens av det. Chiapudding har lang holdbarhet, så lag gjerne puddingene kvelden før de skal spises.
Jeg bruker helst hjemmelaget nøttemelk eller kokosmelk når jeg lager chiapudding, men all melk kan brukes.
Du får kjøpt chiafrø på helsekostbutikk og velassorterte matvarebutikker.
Denne oppskriften gir to store puddinger eller fire små.
Denne puddingen laget med superfrøet chia er et sunnere dessertalternativ,men den gjør seg også bra som en frisk frokost.
Chiafrø har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egen vekt. De eser ut og blir geléaktig i kontakt med væske. Derfor er de perfekt å lage pudding av!
Det tar bare et par minutter før chiafrøene sveller i kontakt med væske, men de trenger et par timer på seg i kjøleskap før det blir puddingkonsistens av det. Chiapudding har lang holdbarhet, så lag gjerne puddingene kvelden før de skal spises.
Jeg bruker helst hjemmelaget nøttemelk eller kokosmelk når jeg lager chiapudding, men all melk kan brukes.
Du får kjøpt chiafrø på helsekostbutikk og velassorterte matvarebutikker.
Denne oppskriften gir to store puddinger eller fire små.
- 8 ss chiafrø
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
- 2 dl melk, valgfri type
- 1 ss agavesirup
- 1 stk mango
- 2 stykker pasjonsfrukt
- 1 håndfull mynte
- 8 ss chiafrø
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
- 2 dl melk, valgfri type
- 1 ss agavesirup
- 1 stk mango
- 2 stykker pasjonsfrukt
- 1 håndfull mynte
