Til hovedinnhold
rask

Terte med egg og bacon

30 min

Frokost er dagens viktigste måltid sies det. Hvorfor ikke la det bli det mest romantiske også?

Lagret av 320 brukere
Terte med egg og bacon

Frokost er dagens viktigste måltid sies det. Hvorfor ikke la det bli det mest romantiske også?

Lagret av 320 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 stk butterdeig, frossen plate
  • 2 skive(r) bacon
  • 1 - 2 stk egg
  • 1 stk eggeplomme, til pensling
  • karse, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk butterdeig, frossen plate
  • 2 skive(r) bacon
  • 1 - 2 stk egg
  • 1 stk eggeplomme, til pensling
  • karse, til pynt
Tin butterdeigsplaten i ca 20 minutter. Kjevl den ut slik at platen blir kvadratisk. Skjær ut et pent hjerte eller bruk en hjerteformet utstikker (pepperkakeform). Legg butterdeigshjertet over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiss kniv og riss inn en 1 cm bred kant rundt hele hjertet. Pensle kanten med eggeplomme. Prikk midten godt med en gaffel (slik at den ikke blåser seg opp under steking).
Legg på to skiver bacon, pass på at de ikke ligger på den penslede kanten. Stek terten ved 200 grader i ca 15 minutter, eller til baconet er stekt og butterdeigen har blitt pent gyllen. Nå skal kanten ha hevet seg i forhold til midten. Senk temperaturen på ovnen ti 180 grader.
Knekk egget i en liten kaffekopp og hell det forsiktig over i terten. Bruk to egg hvis eggene er små. Sett terten tilbake i ovnen, la den steke videre i ca 5 minutter til eggehviten har stivnet og blitt hvit.
Dryss over litt salt og kvernet sort pepper om ønskelig. Pynt med karse og server.
woman cooking

Bon appetit!

Tin butterdeigsplaten i ca 20 minutter. Kjevl den ut slik at platen blir kvadratisk. Skjær ut et pent hjerte eller bruk en hjerteformet utstikker (pepperkakeform). Legg butterdeigshjertet over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiss kniv og riss inn en 1 cm bred kant rundt hele hjertet. Pensle kanten med eggeplomme. Prikk midten godt med en gaffel (slik at den ikke blåser seg opp under steking).
Legg på to skiver bacon, pass på at de ikke ligger på den penslede kanten. Stek terten ved 200 grader i ca 15 minutter, eller til baconet er stekt og butterdeigen har blitt pent gyllen. Nå skal kanten ha hevet seg i forhold til midten. Senk temperaturen på ovnen ti 180 grader.
Knekk egget i en liten kaffekopp og hell det forsiktig over i terten. Bruk to egg hvis eggene er små. Sett terten tilbake i ovnen, la den steke videre i ca 5 minutter til eggehviten har stivnet og blitt hvit.
Dryss over litt salt og kvernet sort pepper om ønskelig. Pynt med karse og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?