Tin butterdeigsplaten i ca 20 minutter. Kjevl den ut slik at platen blir kvadratisk. Skjær ut et pent hjerte eller bruk en hjerteformet utstikker (pepperkakeform). Legg butterdeigshjertet over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiss kniv og riss inn en 1 cm bred kant rundt hele hjertet. Pensle kanten med eggeplomme. Prikk midten godt med en gaffel (slik at den ikke blåser seg opp under steking).
Legg på to skiver bacon, pass på at de ikke ligger på den penslede kanten. Stek terten ved 200 grader i ca 15 minutter, eller til baconet er stekt og butterdeigen har blitt pent gyllen. Nå skal kanten ha hevet seg i forhold til midten. Senk temperaturen på ovnen ti 180 grader.
Knekk egget i en liten kaffekopp og hell det forsiktig over i terten. Bruk to egg hvis eggene er små. Sett terten tilbake i ovnen, la den steke videre i ca 5 minutter til eggehviten har stivnet og blitt hvit.
Dryss over litt salt og kvernet sort pepper om ønskelig. Pynt med karse og server.
Bon appetit!
Tin butterdeigsplaten i ca 20 minutter. Kjevl den ut slik at platen blir kvadratisk. Skjær ut et pent hjerte eller bruk en hjerteformet utstikker (pepperkakeform). Legg butterdeigshjertet over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiss kniv og riss inn en 1 cm bred kant rundt hele hjertet. Pensle kanten med eggeplomme. Prikk midten godt med en gaffel (slik at den ikke blåser seg opp under steking).
Legg på to skiver bacon, pass på at de ikke ligger på den penslede kanten. Stek terten ved 200 grader i ca 15 minutter, eller til baconet er stekt og butterdeigen har blitt pent gyllen. Nå skal kanten ha hevet seg i forhold til midten. Senk temperaturen på ovnen ti 180 grader.
Knekk egget i en liten kaffekopp og hell det forsiktig over i terten. Bruk to egg hvis eggene er små. Sett terten tilbake i ovnen, la den steke videre i ca 5 minutter til eggehviten har stivnet og blitt hvit.
Dryss over litt salt og kvernet sort pepper om ønskelig. Pynt med karse og server.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto