Kjøleskapsgrøt med chiafrø og bringebær
Chiafrø er bittesmå superfrø fra søramerika. De har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egen vekt, og derfor er de perfekt til å lage kjøleskapsgrøt eller pudding med. Med denne fremgangsmåten tar det deg ca 10 minutters innsats på kvelden, og så har du en næringsrik frokost klar i kjøleskapet morgenen etter.
Jeg bruker mandelmelk når jeg lager chiagrøt. Men du kan også bruke andre typer melk som for eksempel havremelk, rismelk, kokosmelk eller helt vanlig kumelk.
Chiafrø fås kjøpt på helsekost, og er supert å bruke i smoothie også. En liten teskje er nok! Chiafrø kan også brukes som eggerstatning i bakst på grunn av konsistensen det får når de ligger i vann.
Chiafrø er bittesmå superfrø fra søramerika. De har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egen vekt, og derfor er de perfekt til å lage kjøleskapsgrøt eller pudding med. Med denne fremgangsmåten tar det deg ca 10 minutters innsats på kvelden, og så har du en næringsrik frokost klar i kjøleskapet morgenen etter.
Jeg bruker mandelmelk når jeg lager chiagrøt. Men du kan også bruke andre typer melk som for eksempel havremelk, rismelk, kokosmelk eller helt vanlig kumelk.
Chiafrø fås kjøpt på helsekost, og er supert å bruke i smoothie også. En liten teskje er nok! Chiafrø kan også brukes som eggerstatning i bakst på grunn av konsistensen det får når de ligger i vann.
Ingredienser
- 2 ss chiafrø
- 1 dl mandelmelk, eller annen type melk
- 0.5 ts vaniljepulver
- 1 ts agavesirup
- 1 dl bringebær
- 1 ts kokos
Slik gjør du:
- 2 ss chiafrø
- 1 dl mandelmelk, eller annen type melk
- 0.5 ts vaniljepulver
- 1 ts agavesirup
- 1 dl bringebær
- 1 ts kokos
